Fight Club
7 oktober '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Delory - Egentligen så är det väl ganska enkelt. Det finns en massa människor som går runt här i Sverige och tror att de gör rätt, att det viktigaste är att bli rik och känd. Vi är som en varm famn som kommer och säger "det är okej, det går bra" för att sen motsägelsefullt avsluta varje spelning med att förklara krig mot kärleken.
Delory är en rocktrio med en jävla känsla för feeling. Rak, alert rockmusik laddad med en intensitet du inte vill gå miste om.
Bandets Hemsida 20:00 Joseph Dies - Vi hette Frankie Lee tidigare, men så skulle en ur Millencolin plötsligt starta ett projekt under samma namn varpå vi kickades ut från Myspace och tvingades byta. Så det fick bli Joseph Dies.
Joseph Dies alltså, ett band som existerat sedan 2003 och som hållit sig trogna sin gitarrpop genom vått och torrt. Och i musiken hörs även tydliga 60-talsinslag och folkinfluenser. Det är knivskarpt, opretentiöst och framförallt jävligt bra. Med andra ord inget du vill missa.
Bandets Hemsida 20:30 Animal Galore Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Coby Core Indie-/Rock-bandet Coby Core har funnits i drygt fyra månader, trots detta har de hunnit spela på några schyssta stockholmsscener. Bandet har redan hunnit spela in en demonstrations EP bestående av fyra svängiga låtar. Hela skivan beräknas vara klar i höst/vinter -09. Musiken är väldigt enkel att ta till sig med ”catchy” melodier och bra drag. Text/foto: Coby Core Bandets Hemsida 21:30 The Mudders För fjärde gången i ordningen är det nu dags för The Mudders att än en gång gästa Fight Club, med sin nischade heavypop. Nyligen avslutade man inspelningarna av en sjuspårare ute i Spånga, och inom kort hoppas man kunna släppa alltsammans digitalt.
- Det är mycket som är på gång just nu, men det är svårt att säga vad. Vad vi däremot vet är att någonting kommer att hända.
Bandets Hemsida 22:00 Friday Gone Bad Från västra Stockholm kommer Friday Gone Bad, collegerockbandet som började i skatepunkträsket för att sedan putsa musiken med ett popigt, lite mer mainstream, sound. Men det hade kunnat gå illa. Chribbe och Sebbe var nämligen nära på att ge upp musiken efter år av motgångar. Men så dök plötsligt Johan och Simon upp som räddande änglar, för två år sedan.
- Vi är jävligt snygga, inga svårigheter. Ganska barnsliga, ingen självdistans men ganska självkritiska.
Bandets Hemsida