Fight Club
6 oktober '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Punch Of Peace - Vi började redan i sexan, tidigt pre-tonårsflum. Sen har vi liksom behållit vårat namn på grund av ironin. Vi ville inte heta Super death war slater som alla andra band heter, så vi kände för att vara lite orginella. Det anspelar väl inte på nån särskild musikstil förutom reggae, och det är så långt i från oss man kan komma.
Och det stämmer verkligen. Punch Of Peace spelar istället "metal med väldiga hårdrocksinfluenser". Det är drivigt och väldigt varierande, men trots detta finns en röd tråd som bandet tydligt följer. Nu väntar ett svettigt schema för killarna och publiken på FC kan förvänta sig en hel del drag.
Bandets Hemsida 20:00 Heroes At Large Ett år har gått sedan Söderortsbandet Heroes At Large senaste besök på Fight Club. Musiken är alltjämt åt det alternativa rockpophållet, och även om man blandar en hel del, och många låtar skiljer sig från varandra, har man en röd tråd som identifierar bandet och dess musik.
- Just nu så jobbar vi på att bli klara med vår egna studio, och därefter så ska vi spela in vårat nya material. Och eftersom det är gratis så kan vi spela in lite vad som helst
Bandets Hemsida 20:30 Sally's Garage Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Hollywood Make Believe Sedan sist har Hollywood Make Believe för det mesta pendlat in och ut i studion, där nytt material finputsats och renoverats. Man har dessutom kommit att utöka sin fanbase påfallande mycket, och intresserat ett gäng amerikaner så till den mildra grad att man fått sig ett eget street team. Och med musiken bandet spelar, en slags blandning utav ex Paramore, Four Years Strong och Fallout Boy, är det mest på andra sidan Atlanten som musiken upptäcks.
- Det är ju tyvärr så att den här typen av musik inte går hem lika bra i Sverige. Men nu ska vi giga så mycket som möjligt, och komma ut så att folk här hemma vet vilka vi är.
Bandets Hemsida 21:30 Costa Del Sol Costa del Sol är rock n roll enda ut i fingerspetsarna, och beskriver sin musik som "en Colt upp i röven". Senast man spelade på Fight Club, då på Allhuset, var det få som stod stilla. Och när nu bandet återvänder efter sommarens semestrande utlovas fullt ös, med vissa anständiga förbehåll.
- Vi hade kanske sönder en... micksladd senast på Fight Club, men det ska inte hända igen den här gången. Lovar.
Bandets Hemsida 22:00 Klaas Kravallgrind När en av medlemmarna misslyckades med att sälja in namnet hos sin kusin insåg man att man likväl kunde dra igång själva. Nu har bandet funnits i fyra år, och musiken beskrivs i grunden som punk, såväl i musiken som i lyriken.
- Jag är alltid ute efter nån slags punkig känsla. Men sen måste det inte alltid innebära attt vi spelar punk, utan punk går ju att klämma in i alla genres. Det viktiga är alltså inte att spela punk utan att behålla den där punkiga känslan, som tilltalar mig. .
Bandets Hemsida