Fight Club
5 oktober '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Septic Remains Ryktena om dess hårda yttre hänger fortfarande efter bandet. Än idag förföljs man av en slags skräckstämpel som, trots att man faktiskt är hur snälla och trevliga som helst, inte vill försvinna. Däremot har det hänt mycket annat med detta dödsvackra metalkollektiv sedan sist. Man har jobbat fram nytt material, blivit säkrare i sig själva och även spelat på Arvikafestivalen.
- Vi får erbjudanden om spelningar varje månad så man måste inte ringa runt som en jävla idiot längre. Man har väl helt enkelt gått vidare från ungdomsgårdsscenen till barscenen.
Bandets Hemsida 20:00 The Formless Mycket har hänt hos dödstrashkillarna i The Formless sen sist. Dels har bandets tidigare trummis hoppat av, men man har också kommit att utses till månadens band av Rockster i P3. Planerna inför framtiden är storslagna, och efter sommarens uppehåll är man nu åter igång med repandet och spelandet, och till årsskiftet senast är det tänkt att bandets nya ep skall stå färdig.
- Det nya materialet är mycket mer tekniskt. Vi har utvecklats, och jag tror mycket har att göra med att vi så gärna vill utvecklas hela tiden. Ännu vet inte var det landar, men hårt blir det.
Bandets Hemsida 20:30 One Arm Short One Arm Short blandar modernt metalgung med svängiga punkmelodier, och tilltalar därför både de som efterlyser hård metal, och de som istället valt att föredra punk. I grunden vilar dock allt mot en fascination för den nutida LA-scenen och allt vad den innebär.
- One Arm Short känns lite som en käftsmäll. Och folk finner nog tilltalande element oavsett musikstil.
Bandets Hemsida 21:00 Fatal If Swallowed Fatal If Swallowed har bland annat lyckats klämma fram en ny gitarrist sen sist. Och en knapp månad, och lite ströspelningar senare, är det nu därför upp till bevis inför en förväntansfull Mosebackepublik. Bandet sammanfattar det hela som "trashigt, rakt på, håll käften och följ med" - en rätt uttrycksfull översikt av bandets kraftfulla metal.
- Vi är fruktansvärt bra live, och bättre än någonsin. Vi kommer tillbaka med en helt ny energi och lovar 20 minuter metalmayhem.
Bandets Hemsida 21:30 Structured Stockholmsbaserade Structured är ett band vars rockmusik drar åt metalhållet, och som förenar allt från Red Hot Chilli Peppers till Panthera. Alltsammans började för många år sedan då två av bandets fem medlemmar träffats genom scouterna.
- Eftersom vi båda gillade musik så snurrade det på rätt direkt. Sen hörde jag av mig till en gammal gymnasiepolare som spelade bas varpå han drog in sina två bröder, varav den ena hade sjungit lite karaoke då och då, men visade sig vara bättre än alla vi testat.
Bandets Hemsida 22:00 Tantrum To Blind Tantrum To Blind beskriver sin musik som punkrock med ringa metalinfluenser. Sammanfattningsvis svängigt, och för dig som vill se ett band med drag i och som ogillar att sitta still så är Tantrum To Blind sannerligen bandet för dig.
- Vi jobbar på mycket med nytt material nu. Sen så satsar vi stenhårt på att komma ut och spela så mycket som möjligt runtom i Sverige. Det är där vårat fokus ligger nu.
Bandets Hemsida