Fight Club
10 oktober '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Spinning Jennies Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 The Marshmallow Valentines The Marshmallow Valentines är ett glatt gäng i matchande tröjor, som sammanfattar sin musik som varietepop. Snäll morbid popmusik med starka melodier som tidigare framfördes akustiskt, men som med tiden blivit alltmer elektronisk.
- Det är lättare egentligen att spela elektriskt inför en större publik. Kör man för mycket akustiskt vill man ju till sist bara rocka loss.
Bandets Hemsida 20:30 Barrett Elmore Namnet Barrett Elmore är en komposition av de båda namnen Syd Barrett och Elmore "The King of the Slide Guitar" James, två föredömen som kommit att påverka bandets musik under årens lopp. Då Barrett stått för det psykadeliska, och James för det bluesiga, har bandet utvecklat sin musik till någon sorts flumjazz; jazzig psykadelisk rock inspirerad av 60-talet.
- Jag tycker att det låter jävligt annorlunda faktiskt, om man får lov att vara lite självgod. Det låter varken som 80-talsrock eller speedmetal.
Bandets Hemsida 21:00 Beautiful Anne Beautiful Anne föddes hösten 07 av de båda vännerna Ron och Christian. Ett förhållande som fick sig ett abrupt slut redan efter åtta månader, då Chistian istället bestämde sig för att lämna bandet och ta itu med sig själv. Ron däremot, som fått blodad tand, valde att fortsätta och samlade ihop nya krafter.
- Jag brukar kalla musiken för ropofa (rock, pop, fuzz) och tanken är att det först och främst hela tiden ska svänga och vara tight.
Bandets Hemsida 21:30 Los Gallos De Attica Los Gallos de Attica, spanska för "Tupparna från Athen", framför sin musik på såväl spanska som engelska och ryska. Ett dansant hopkok av ska, reggea, latinamerikanskt och östeuropeiskt man valt att kalla black sea ska. Efter att ha fått sparken från fabriken där man jobbade flydde man Sverige för Cuba, där man gick musiklektioner och hängde med lokala musiker. Där fick man också fick lära sig skillnaderna mellan musik och musik.
- Min kompis hade med sig en Joy Division-skiva som han spelade upp för sin musiklärare, som tittade tvivelaktigt på honom och frågade, "Är det du som spelar?".
Bandets Hemsida 22:00 Monday Magic Trion Monday Magic är allt från gammal 30-talsjazz till rock, pop och folk. Akustiska gitarrer varvas med mandoliner, backtracks och bouzoukis i en koalition av genomgående starka melodier. Och allt började med att sångerskan Jenny sökte komp till ett gig.
- ...och det fungerande alldeles lysande. I början när vi skrev musik var det väl ingen som egentligen visste särskilt mycket, så vi skickade runt en text som nån sen tonsatte och så gav det med sig allt eftersom. Det var ganska förutsättningslöst. Vi saknade preferenser och kom istället med ett tomt blad från början.
Bandets Hemsida