Fight Club
29 september '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Ampliphyre - Vi försöker kombinera tyngd och melodier på så sätt att vi inte låter det ena ta över för mycket. Blir det för melodiöst vore det för fånigt, och skulle det bli för brutalt så skulle det inte vara oss.
Ampliphyre är ett band som ger intrycket av att veta precis vad de vill. Efter strul med tidigare medlemmar är man åter på banan, med en härlig blandning av såväl tidig trash som sentida 80-talsheavy- och powermetal. En, enligt de själva, underrepresenterad genre i Sverige.
Bandets Hemsida 20:00 Elvira Bira Elvira Bira och pappa Pär Bärs, eller Mathilda och Peter som de egentligen heter, började spela ihop när Mathildas band upplöstes och de hon annars spelat med så småningom fick annat att göra. Tillsammans har de spelat i såväl Helsingfors som Paris och New York, på diverse ukelefestivaler, där bandets enkla kaxiga ukelepunk tagits emot med öppna armar.
- Det här med ukelele är ju en udda grej, och därför tror folk ibland att man inte kan göra det vi gör med bara en ukelele. Istället tipsar de en om att man "borde ha en gitarr" och allt annat man "borde" ha.
Bandets Hemsida 20:30 Backwoods Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Jahoomha - Det är rock. Sen får folk bilda sig en egen uppfattning. Men egentligen handlar det väl om tyngre atmosfärisk rock som ändå håller sig tuff. Man ska kunna spela vad man vill och inte låta sig begränsas riktigt... Men det är ingen jättestor spridning.
Tre år gamla Jahoomha är på Fight Club för tredje gången, den här gången som en trio, och mycket har hänt sen sist. Lust att ta reda på vad?
Bandets Hemsida 21:30 Nothing Divine Allt började som ett akustiskt hobbyprojekt för sex år sen, som sedan gick och blev ett rockpopband för att till slut fastna i metal. Och inga är förstås gladare än oss. Nothing Divine tar nämligen sin kontrollerade energi till Stampen för 25 laddade minuter.
- Det känns lite som att hela bandet är lite jing och jang. Vi försöker hålla en bra balans utan att bli vare sig för hårt eller för lugnt.
Bandets Hemsida