Fight Club
28 september '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Tricky Treat Allt började med anspråkslöst jammande på gymnasiet, och gick via en talangjakt rakt in i replokalen. Därifrån har man under åren utvecklat ett 80-talssound, som kommit att gå från Mötley Crüe-stinnad glamrock till lite mer funkiga tongångar á la RHCP.
- Vi hade tänkt att köra på som fan under sommaren, men så kom saker och ting emellan. Gitarristen var inte engagerad nog, så vi tröttnade och kickade honom. Men jag tror han tröttnade mer på oss, eftersom han inte tog några initiativ alls.
Bandets Hemsida 20:00 Stonesilk Hårdrocksbandet Stonesilk har funnits i två år, något man själva har svårt att få grepp om. Tiden har svept förbi i en väldig fart, och det projekt som en gång började i en studio har istället gått baklänges via replokalen ut på livescenen. Nu satsar man successivt mer och mer, och framtiden ser minst sagt ljus ut.
- Vi har stora saker på gång, så det gäller att verkligen ta sig själv i kragen och vara ansvarsfull. Vi måste verkligen jobba på stenhårt, annars skiter det sig.
Bandets Hemsida 20:30 Angelized - Vi testade en ny kille, och det första vi gjorde när han kom var att spela en av våra låtar så han skulle få ett grepp om vad vi sökte. Sen när det var hans tur så prövsjöng med "My heart will go on". Vi fick anstränga oss jävligt mycket för att inte gapskratta.
Angelized har avverkat fler medlemmar under sina tre år som band än de allra flesta gör under en livstid. Och ensam kvar från begynnelsen står Christopher, som tillsammans med Johann och Niclas inspireras av bland andra Deep Purple för att få till den sköna 70-talsrock bandet framför.
Bandets Hemsida 21:00 Darktation Darktation tar den svenska blackmetalmusiken tillbaka till sina rötter, och varierar det klassiska manglet med starka melodier. Efter att ha legat på is i närmare två år är bandet mer taggade och spelsugna än någonsin.
- Det ska vara mycket atmosfär. Senast vi spelade vart det mosh och mickstativ välte, en och annan näsa fick en smäll av en och en annan panna, och det är precis så det ska vara; mycket energi och mycket ös.
Bandets Hemsida 21:30 Barbwired Roses Kvintetten Barbwired Roses tog sitt namn efter en ros bandet fått till skänks av en vän, och med rosen som symbolisk maskot har man under året som passerat gått från att vara förutsättningslösa drömmare till hårt arbetande musiker. Musiken, märkbart inspirerad av 80-talets sleaze och glam, har växt fram med tiden och nyligen spelade man in en demo man ivrigt väntar på.
- Det var väl en dryg månad sen nu, och den håller på att mixas. Men våran producent jobbar natt, och dag, och är en väldigt upptagen man.
Bandets Hemsida