Fight Club
25 september '09
Plats: Strand, Hornstull Strand 4
T-bana: Hornstull
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 The Tar Pits Sommarens ledighet är över för The tar pits och kvällens framträdande på Strand innebär bandets första spelning sen i maj. Killarna beskriver det hela som att man nu går från stiltje till total acceleration, och man utlovar dessutom en skön mix mellan gammalt och nytt. Tänk alternativ rock, tänk - ökenrock.
- Många gillar våran trumpet, och nu när vi framförallt kör med trummor, bas och två gitarrer så blir det här med trumpet rätt unikt. Han har dessutom börjat köra ganska mycket med effekter, och har fan fler effektpedaler och teknik än vad jag har.
Bandets Hemsida 20:00 The Theory Is Sound - Vi har blivit mycket mer seriösa sen sist. Man slutar ju aldrig att utvecklas, det går inte, men vi har blivit mer målmedvetna och folk har börjat få upp ögonen för oss på ett helt annat sätt.
The theory is sound beskriver sin musik som "pure rock fury" och för dig som förväntar dig att se en laddad liveshow kommer inte att bli besviken. Killarna, som känt varann i sex-sju år, vet precis var de har varandra och med den tryggheten som stomme utlovas en spelning Fight Club-publiken inte vill missa.
Bandets Hemsida 20:30 Shouting Terry Shouting Terry är ett ungt popband från Stockholm som den senaste tiden har fått mycket uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Musiken genomsyras av teknisk skicklighet, lysande melodier och spelglädje, vilket de definitivt visar live.
– Vi försöker att inte fastna i något fack, vi jobbar hela tiden för att utveckla musiken men samtidigt behålla vårt sound.
Bandets Hemsida 21:00 High On Heels - Texterna är väl lite vulgära, även om man kanske inte tänker på det själv. Det är ju inte direkt konstigt som sagt att de uppfattas så. Det är ganska dramatiskt alltihop, vi både skriker och stönar en del.
I och med detta har bandet också på senare tid fått höra både det ena och det andra om sin till synes smutsiga muisk. Allt från gangstergrunge till horrorstoner och erotisk sluskrock. Låter detta därför lockande, vilket det givetvis gör, så bör du inte missa High On Heels tredje framträdande på Fight Club.
Bandets Hemsida 21:30 Belle Kort och gott skulle man kunna beskriva Belle som en spårande fylla som ledde till hype som ledde till Belle! Aino och Carro gick i samma skola. Mer än så var det inte, förrän fem år senare då den dumpade själen och den understimulerande musikern sammanstrålade en natt på Berns. Flera timmars galet dansade till dunka dunka musik blev grunden till detta underbara projekt. "Vi sammanstrålade hemma hos Carro på rådmansgatan med en dunk vin, en gitarr och en laptop och började skriva musik. Det var så klockrent, så naturligt, konstigt men underbart. Som ett giftemål fast i musiken :)" Belle är en sammansättning av två sångerskor; de gör det mesta själva men samarbetar också med lite olika låtskrivare. Genren beskriver de som skön electro/rock. Live kör de tillsammans med bandet "Orkestra" som alla är tidigare medlemmar av Pickadoll. Namnet "Belle" som betyder vacker, kom till under en sen kväll på tunnelbanan - när en skön alkis började slänga ur sig komplimanger på franska. "Vi mådde så jäkla bra och var taggade när vi startade projektet - skrivandet gick grymt bra men att komma på ett namn var svårare, så vi tackar alkisen!" Just nu beskriver gruppen livet som "Fucking Massive" och har bara positiva saker att säga om sin tillvaro och den kommande spelningen. "Det kommer bli klockrent, ingen vill missa detta!" Bandets Hemsida 22:00 Come On Like Gangbusters Come on Like Gangbusters tog sitt namn från de infiltratörer som under 20-talet sprängde kriminella organisationer i USA, så kallade Gangbusters. Ordet kom att bli synonymt med att göra något fullt ut med iver och energi, vilket är precis vad Come on Like Gangbusters gör.
- Vi håller inte på med så mycket spex och så, inget nonsens. Vi försöker bara göra väldigt bra låtar och lägga energin där.
Bandets Hemsida