Fight Club
11 september '09
Plats: Mosebacke Etablissement
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:50 Contakt Om man med ett ord ska beskriva Contakt och deras musik skulle det nog vara sommar. Musiken sprätter i benen och sommarkänslorna sköljer över en. Med bland annat saxofon och svenska texter bryter man mönstret en aning.
- Vi är alltid intresserade av nåt kul och annorlunda, och på den här spelninngen tar vi in en kille som sjunger soul. Vi försöker helt enkelt förnya oss.
Bandets Hemsida 20:30 Velourious “Listen, this is the thing. If you don’t spot the sucker at the table for the first 30 minutes of the game – you are the sucker.” – Matt Damon, Rounders
Det är vad Velourious omedelbart slänger ur sig när man ber dem beskriva sin musik. De säger att de antingen kommer bli ett av världens största band, eller världens största suckers. Eller att de bara har sett Rounders för många gånger. ”Svaret finns på Mosebacke...”, viskar en av dem... ni får avgöra själva.
Bandets Hemsida 21:10 The Midweek Session Club - Vi höll på att solla mellan en massa olika namnförslag, och det här kom väl egentligen upp då vi repat onsdagar (i mitten av veckan) sen vi började november 2004.
En början som tog fart på fyllan under en vild fotbollsavslutning, på en finlandsfärja. Redan måndagen därpå stod man i replokalen för första gången och idag, blott fem år senare, beskriver man det man spelar som popmusik med mycket gitarrer och mollackord.
Bandets Hemsida 21:50 Self Deception - Man snöar lätt in sig helt enkelt. Vad vi spelar för nåt? Hm, modern amerikansk rock med influenser från både pop och metal. Bandets Hemsida 22.30 RoyalRadio RoyalRadio är arenarocktrion som på senare tid suktat efter att bli fyra. Sedan det skitit sig med en potentiell medlem i sista stund gick luften ur bandet och en mindre nedåtperiod följde. Men då bandet plötsligt fick förtroendet att spela på Ung08 kom alltsammans med en efterlängtad återtändning. Musiken är densamma; riffbaserad, spännande och storslagen.
- Vi satsar mycket på närvaro, att vi är där med publiken och att vi alla blir ett med de. Musiken i sig är väl hittig på nåt sätt, men vi försöker hålla det mindre självklart vad som händer i låtarna.
Bandets Hemsida 23:10 La Projeqtue Det har nu gått blott tio månader sedan La Projeqtue senast spelade på FC. Men mycket har hunnit hända sen sist. Inte nog med att musiken i sig, en slags eklektisk soul, blivit djupare och personligare, man har dessutom tagit in tre nya medlemmar; en gitarrist, en violinist och en pianist. Nyligen så återupptogs man därutöver efter en mindre paus sedan medlemmarna, däribland sångerskan Mandella, behövt lägga fokus på annat.
- Jag har haft ett halvår av eftertanke, distans och perspektiv. Jag har bland annat tagit sånglektioner, och tagit ett steg längre även utanför musiken.
Bandets Hemsida