Fight Club
10 september '09
Plats: Mosebacke Etablissement
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Joackim Zwahlen & Kompaniet Missade du Joackim Zwahlen & Kompaniets succéspelning på Stampen senast? Då ger vi dig här en ny chans. Familjen, eller kompaniet om man så vill, har sedan Stampenspelningen i maj utökats med ytterligare en medlem, och nya låtar har skrivits. Bandets framförande på Mosebacke blir därför en helt naturlig fortsättning, som tar vid där Stampen slutade.
- Det är väl en kollision mellan folkrock och vispop, skulle jag vilja säga. Och nu när vi är ett komplett kompani är det verkligen hundra kaliber hela vägen.
Bandets Hemsida 20:00 Les Issambres Les Issambres är ett musikaliskt kollektiv från Stockholm. Namnet har lånats av den lilla orten Les Issambres på Franska rivieran där två av medlemmarna, syskonen Karin (sång, slagverk) och Stefan (sång, gitarr) tillbringade sin barndoms somrar. Les Issambres musik karaktäriseras vanligtvis som en blandning mellan indiepop och folkmusik. Les Issambres har funnits sedan 2001 och har givit ut fem skivor på det egna skivbolaget Fifth Week Records. I november 2008 släpptes den senaste skivan, Folklore of mine. En ny skiva beräknas vara klar till hösten 2009. Bandets Hemsida 20:30 Gabriel Munck När frågan om vad bandet egentligen spelar för musik dyker upp svarar Gabriel Munck, bandets karismatiske frontman, pillemariskt "estnisk gladpop - i sin allra bästa form". Och nog är det väl så att om du gillar pop, ja då bör du defenitivt inte missa Gabriel Munck och hans tre kamrater. Bandet avslutade nyligen arbetet med sitt kommande album, men hur och när det når allmänheten är för tidigt att säga.
- Jag skulle nog säga tidigt i vår. Men hade du frågat för ett halvår sen hade jag nog svarat tidigt i höst. Men som så mycket annat tar ju saker och ting tid, och man är inte arton längre. Då hade man hur mycket tid som helst.
Bandets Hemsida 21:00 Don't Be Kate! Nala, ena halvan av Don't be Kate!, bor till skillnad från kompisen Karin, för närvarande i Malmö. Men då bandet under året varit inne i en idog låtskrivarperiod, och musiken är elektronisk, har det gått strålande för de båda att koncentrera sitt musikaliska umgänge över internet. Melodierna är starka och till skillnad från sist så har bandet börjat med något hårdare beats - även om popen givetvis bevarats.
- Jag tror inte att vi inspireras så mycket av annan electro utan det är väl mer att man plockar från omgivningen i största allmänhet. Man tar det som det kommer.
Bandets Hemsida 21:30 Papier Maché Det mesta har kommit att "rulla på" för Papier Maché på sistone. För två veckor släpptes bandets nya ep, och precis som tidigare handlar det om allt som oftast glada popmelodier med framträdande slingor som den här gången kryddats med mer ös än någonsin tidigare.
-Vi skriver nog lite för många låtar för vårat eget bästa. Men det är så svårt att välja! Man skulle kunna säga att växeln är dragen på alla plan. Tidigare så var vi division sex, nu är vi division fyra med sikte på Seria A, eller kanske La Liga.
Bandets Hemsida 22:00 Original High Five Original High Five bjuder upp sin publik till dans när man för andra gången spelar på Fight Club med sin reggeainspirerande skapunk. Den tidigare trummisen är borta till fördel för en ny och keyboarden är väck, annars är det mesta sig likt. Nyligen släppte man epen Short Stories, med vilken man återigen ska försöka charma FC-publiken.
- Det finns ju egentligen ingen som inte gillar oss. Det var en snubbe som sa att vi lät som fulla sextonåringar en gång - men det ser jag fan nästan som något positivt.
Bandets Hemsida