Fight Club
9 september'09
Plats: Mosebacke Etablissement
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Cholera Jasna Bandet beskriver själva arbetet sen sist mycket som "silent progress", även om man under månadernas gång bland annat lyckats stå som förband till Promoe. Annars har saker och ting mest handlat om att få just spelningar, särskilt som bandets demoinspelning gick i stöpet, och nu står man återigen på FCs scen.
- Musiken är väldigt annorlunda från låt till låt. Vi följer inget riktigt mönster, men samtidigt så tror jag att folk känner igen sig. Om någon frågar så är det väl experimentell instrumental med sång.
Bandets Hemsida 20:00 The Pace Efter en sommar med spelningar i Tyskland så är The Pace tillbaka i Stockholm och på Fight Club. Influenserna är många och spretiga, men musiken har rötter i England snarare än USA, new wave snarare än britpop. Låtar går före lir och instrumenten är tänkta att skapa den perfekta bakgrundsstämningen till Jonas inlevelsefulla sång. Bandets Hemsida 20:30 Paradox Of Thrift När det kommer till Paradox of Thrifts musik är man inte helt främmande med att dra paralleller till exempelvis MUSE, även om man också är noga med att man inte försöker att efterlikna någon. Musiken blandar gammalt med nytt, tunga riff med melodiska inslag, och nog finns väl valda bitar av MUSE i musiken.
- Vi har blivit fett mycket bättre sen sist. Dels har vi tränat på körsång, men vi har också blivit mer uthålliga. Vi kan spela längre utan att ta vattenpauser, haha, och har överhuvudtaget mer vana av att stå på scen.
Bandets Hemsida 21:00 Redout - Carro sa att man ville skära sig lite i armarna när man lyssnade på oss, haha. Nej men det är ju inte så jätteglatt, det är det inte. Det är mest känslosamt, eftertänksamt. Melankolisk rock.
Ett blott år har gått sedan Redout började verka som band, och det senaste Fight Club-besöket var inte mer än bandets andra spelning. Nu har man ytterligare tio-femton gig i bagaget, och är bättre än någonsin. Så ta nu chansen att se stockholmsrockarna denna särskilda kväll på Mosebacke!
Bandets Hemsida 21:30 Allout När nu Allout påbörjar sitt fjortonde år tillsammans (nåja, stora delar av bandet åtminstone) gör man det med ursprungsnamnet som överlevt och följt bandet genom alla år. Musiken däremot har lämnat hardcorerötterna, gått via någon slags psyadelika till att nu vara mer nedtonad och strukturerad rockmusik. Bandets Hemsida 22:00 Local Dealers Local Dealers är en sammansättning skickliga musiker vars vägar korsades längs krogstråken på Söder. Richard Langborg och Mikael Korposoff sökte helt sonika medlemmar att förverkliga sina ambitioner ihop med. En sökning som tog många, många år på var sitt håll.
- Man har spelat i andra band och träffat mycket folk i festsvängen och på efterfester. Men det har inte blivit ett skit gjort. Förrän nu då, när har vi hittat en riktig bag. Och det är värt väntan även om det varit jävligt frustrerande.
- Och så är vi jävligt snygga på scen
Bandets Hemsida