Fight Club
27 augusti '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Plockepins - Vi har spelat in lite strödemos, men inget direkt seriöst. Ljudet har alltid blivit crappigt... Vi är bättre live än vad vi någonsin kommer att bli i en studio.
Precis som namnet vittnar om är Plockepins en blandning av lite allt möjligt. Svängig musik uppbyggd av starka melodier och softa rockrytmer. Spelningen på Fight Club blir inte bara bandets första, utan dessvärre även sista, då en ur trion bestämt sig för att lämna. Men än är det inte slut - först ska Fight Club tas med storm.
Bandets Hemsida 20:00 Delory "Ta James Blunt, Carola, BWO och Takida, sen blandar du det. Resultatet knycklar du ihop och slutförvarar i berggrunden, då vet du ungefär vad Delory står för. ”I don’t believe in love anymore” är ett mantra som återkommer i bandets storvulna stående finalnummer och någonstans i den frasen finns roten till textförfattandet hos sångaren Chris.
-Jag har tröttnat på det mesta, ibland undrar jag om jag har gått och blivit nihilist. Sen kommer jag på att det där med att skruva upp alla stärkarrattarna på elva och bara leverera med en jävla känsla för feeling, det blir aldrig för gammalt."
Bandets Hemsida 20:30 Fanny Gustafson Fanny Gustafson är ärlig en låtskrivare från Stockholm. Hon skriver oftast sin musik i köket. Där får hon som mest inspiration, fast hon vet inte riktigt varför. Fanny har spelat på många ställen runt om i Stockholm och den senaste spelningen var för Maldivernas president på Anna Lindh-galan.
Nu tar hon för första gången med sig hela bandet till Stampen, så vänta er en spelning med sväng, gung och känsla.
Bandets Hemsida 21:00 The Money First När The Money First, vars namn bygger på ironi utifrån dess brinnande ointresse för pengar, bildades handlade det till en början mest om elektronisk musik. Därefter tog saker och ting en annan vändning, musiken blev desto mer autentisk, utan att för den sakens skull ha funnit sitt ändamål.
- Man skulle kunna säga att det är under konstant utformande. Det är absolut inte en fast produkt. Just nu är det väl rock, men det har varit elektroniskt, popigt, countryaktigt... Vi har väl alltid låtit som de resurser vi haft tillgång till, helt enkelt.
Bandets Hemsida 21:30 Bomb91 Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida