Fight Club
26 augusti '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Aleco Aleco började sin praktiska musikbana som trummis i diverse punkband under tonåren, och upptäckte inte sången på riktigt förrän runt 20-årsåldern, när trummorna spelat ut sin roll. På den tiden var musiken inte så viktig, menar han, medan den idag är allt. Punken är sedan länge skrotad för en mer akustisk poprock, och på Stampen uppträder bandet, med Aleco i spetsen, i full skara med såväl trummor som ståbas.
- Vi har inte spelat med stort band så ofta, men bandet är jävligt bra live. Mycket drag. Det är lätt att ta till sig låtarna, de är väldigt enkla utan att det för den saken vara simpla.
Bandets Hemsida 20:00 Isabella Simeoni Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Milou När det kommer till Milou handlar det, enligt egen utsago, om ett gäng ganska vanliga vardagshjältar som spelar ovanligt bra musik. Och nog stämmer analysen in på femmabandet, vars musik i det närmaste kan beskrivas som alternativ rockpop, signerad 2005.
- Vi tror att vi hittat vårat sound. Låtarna har en tendens att gå efter just det soundet av nån konstig anledning. Vi kommer liksom inte undan, vi kan inte fler ackord och även om vi inte tänker aktivt på det så har det kommit ifatt oss. Och vi håller oss helt enkelt till det.
Bandets Hemsida 21:00 Moonrakers Moonrakers, vars namn inte har något som helst att göra med Bondfilmen, spelar mångfascetterad rockmusik som hämtar sin inspiration från alla tänkbara håll. Alltsammans började med en Arctic Monkeys-cover och har sedan dess lett till en rad spelningar både i Sverige men också i Norge.
- Jag spelar ju då bland annat ihop med min bror, och det är det bästa som finns. Han är som min andra halva. Han är grym på trummor och tar dessutom hand om allting.
Bandets Hemsida 21:30 Shivers Stockholmsbandet Shivers har funnit sedan slutet av 2007, men blev inte komplett förrän i februari i år, då Anton anslöt på sång och gitarr. Sedan dess har man jobbat på väl och utvecklat ett svängigt sound, med tydliga pop- och rockvibbar där tanken är att saker och ting ska gå snabbt.
- Det finns ju förstås en röd tråd, man hör att det är vi och så vidare. Men det är väldigt olikt från låt till låt. Om man ska vara väldigt generaliserande så är det väl indieaktigt.
Bandets Hemsida