Fight Club
24 augusti '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Trusted Dice Trusted Dice startade med att gitarristerna Marcus och Erik lirade lite för skoj skull i garaget, efter ett halvår fick de för sig att starta ett band. Efter en del sökande hittade de Philip på trummor och Nima på bas. Trusted Dice har lirat live på lite olika ställen som t.ex Sticky fingers, Diamond dogs m.m i Göteborg och vill nu spela upp sin musik för resten av Sverige. Trusted Dice blev ett fullt band i Oktober 2008 och har kört på hårt efter det.
Framöver blir det spelning på Emergenza 2010.
Bandets Hemsida 20:00 Juniper Nova För sällskapet i Juniper Nova har melodierna kommit att hamna i ett otvivelaktigt fokus. Utan starka melodier ledsnar man rätt snabbt, slår bandet fast, och nog lever man upp till sitt mantra. -Musiken är såväl melodiös som melankolisk, och bakom alltsammans döljer sig ett hårt arbetande band med klara ambitioner.
- Vi är medvetna i det vi gör, och gör därför saker i tur och ordning. Hellre att det tar tid än att man gör något halvhjärtat och står där med åtta covers och kanske två egna halvfärdiga låtar.
Bandets Hemsida 20:30 One Arm Short One Man Short är ett hårt arbetande band som ägnar omkring 20-30 timmar i veckan åt att repa och som utöver det också lägger stor vikt vid promotion, turnéer och även kläder. Musiken är rolig att lyssna på, och länkar samman något så udda som punk och metal. Bandets texter är djupa och handlar i det stora hela taget om väldigt nutida tankar. Drakar och eld får andra ägna sig åt, menar man.
- Vi har en modern musikstil som inte så många i Sverige ägnar sig åt, inte någon klassisk rock. Det bästa är väl att helt enkelt uppleva oss live - vi smakar bäst då.
Bandets Hemsida 21:00 Grande - Tänk Sabbath, Down, Black Label Society... Det ska svänga, det är ledordet i allt vi gör. Även om man inte lyssnar på hårdrock ska man tänka att det här, det är bra.
Grande har spelat ihop sedan februari, och killarna beskriver bandet som en endaste stor familj där de alla är att betrakta som bröder. Sammanhållningen är a och o, vilket också är något som märks när dessa scenstarka karaktärer intar scen.
Bandets Hemsida 21:30 Fatal If Swallowed Sugen på något som kommer slå undan fötterna på dig? Då har du kommit rätt. Fatal if Swallowed är fyra killar, som med en salig blandning av det bästa från hårdrocksscenen, bjuder sin publik på något utöver det vanliga. Något man själva med ödmjukhet inte är sena med att fästa uppmärksamheten på.
- Vi är fruktansvärt bra live helt enkelt, och har alltid varit. Det är allt från tungtung till speed, melodier och snabba tvåtakter ner till bluesiga riff blandat ihop med skönsång och skrik.
Bandets Hemsida 22:00 Walk The Sun Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida