Fight Club
24 juli '09
Plats: Strand, Hornstull Strand 4
T-bana: Hornstull
Insläpp: Kl 19:00
Entré: Gratis innan 22, därefter 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 LeChuck - Musiken blir tyngre och tyngre med tiden, och framförallt kanske känslan. Disten däremot har nog varit på max sen dag ett. Vi har inga lugna låtar längre, om vi nu överhuvudtaget haft några.
LeChuck beskriver i förstahand sin musik som stonerrock, eftersom det, enligt egen utsago, "är den genre de känner igen sig i bäst". Härnäst väntar, utöver Strandspelningen, nya inspelningar för bandet som inte befunnit sig i studion på över två år men som inför kvällens drabbning utlovar en massa nya låtar.
Bandets Hemsida 20:00 Electroboys Tvåmannabandet Electroboys är tillbaka på Fight Club. De båda vännerna, som känt varann sen "tusen år tillbaka", började spela ihop sommaren 2004 och har redan hunnit med spelning i Kina sen de senast spelade på Fight Club.
- Vi har en polare som pluggar där. Man kan väl säga att han drog i lite trådar, vi ersatte nämligen Chemichal Brothers på en stor scen inför typ hundratusen personer. Riktigt spännande!
Bandets Hemsida 20:30 Marble Sun Rockbandet Marble Sun blandar skön attityd med det bästa från rockscenen, och inför spelningen på Strand har man dessutom lånat in en provisorisk andragitarrist för att fylla upp tomrummet från Simon, som kvällen till ära återfinns på piano. Man har dessutom sjösatt sin officiella hemsida (marblesun.se) och utsetts till "Veckans band" i tidningen FRIDA.
- Ingen blev väl egentligen tillsagd utan det var en kompis till mig som jag tror prenumererar på FRIDA, som upplyste oss.
Bandets Hemsida 21:00 Bad Hairday De nyligen utexaminerade studenterna i Bad Hair Day bjuder sin publik på slyngelpop av klassiskt 60-talssnitt. Detta trots att man till en början tänkt sig mer klassisk rock n roll. Men så upptäckte killarna plötsligt Peter Doherty och The Libertines.
- Vi har varit i London och spelat fyra gånger totalt, varpå Babyshambles (Dohertys "nya" band, reds anmn) såg en spelning och tyckte vi var bra. Så därför frågade de oss om vi hade lust att vara förband till dem, och det är klart att vi hade.
Bandets Hemsida 21:30 The Delta Brothers Petter, Alexander, Oskar, Jonny och Kalle utgör alla varsin del av Delta Brothers. Ett band som sedan sitt förra besök blivit ännu lite bättre, släppt en väl genomarbetad singel och fått upp ett kontinueligt flås vad gäller spelningar. Musiken är i grunden dock densamma; catchy, melodiös och energisk.
- Vi ser verkligen fram emot den här spelning, var och en utav oss. Så vi hoppas att det kommer mycket folk!
Bandets Hemsida 22:00 Hildas Gitarr När Adam stack iväg till USA för att plugga musik tog medlemmarna i Hildas Gitarr motvilligt en liten rast. Men rasten kom istället att bli en nystart. Nya medlemmar togs in, nya låtar skrevs på löpande band och när Adam så äntligen kom tillbaka vart allt plötsligt självklarare än någonsin. Sedan en tid tillbaka sjunger man på svenska, "med lite engelska ord ibland", och det har mycket riktigt aldrig låtit bättre.
- Vi spelar väl poprock, men man får lätt en felaktig bild då. Vi är inga pretentiösa 25-åringar från Söder. Finns nytt på Myspace, kolla där!
Bandets Hemsida