F.C.Heroes & Addicts
26 juni '09
Plats: Strand
T-bana: Hornstull
Tid: Kl 19:00-02.00
Dörren: 100 kr
Förköp: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Contagious Senast Contagious besökte Fight Club var det den uttalat sista spelningen för bandet. Men sagan om rocken med de serbisktyska folkschlagervibbarna fick sig en fortsättning, och istället skrivs sista kapitlet på Strand - eller?
- Vi går våra egna vägar och sticker åt olika håll. Vissa stannar här i Stockholm medan andra drar nån annanstans. Framtiden är ett frågetecken, men man vet aldrig. Contagious kommer aldrig att dö, skrattar bandet innan de försvinner ut i Stockholmssolen.
Bandets Hemsida 20:30 The Jesus Storm Trooper Tänk dig Tove Jansson möta Kent på en Rage against the machine-spelning, så har du rockbandet Jesus Stormtrooper. Ett band som i och med spelningen på Strand gör sitt fjärde besök på Fight Club.
- Vi har blivit mycket bättre sen senast. Vi hoppades verkligen att vi inte skulle bli sämre, och det är jätteskönt att vi inte blev det. Vi är dessutom mycket bättre live. På sistone har vi gått från asbra till kalasbra live.
Bandets Hemsida 21:00 The Trinquettes Sedan Trinquettes senaste besök har framgångarna avlöst varandra, och detta utan att reducera bandets idoga ansträgningar. På motsatt sätt jobbar bandet istället hårdare än någonsin och innan Strandspelningen har bandet precis hunnit avverka en turné tvärs Mellaneuropa, med en festival i Paris, en gatufest i Luxemburg och ett stopp i tyska Hamburg.
- Våran ep är på tryck nu, och sen så planerar vi att släppa en singel, en enspårs-cd, med en låt vi gillar jävligt mycket. Sen kommer även våran video att stå klar i dagarna.
Bandets Hemsida 21:30 Kafkas Fever Återigen står hungriga Kafkas Fever på Fight Clubs scen, den här gången utan replokal men "grovt mycket bättre". Killarna har nämligen kommit att överstiga lokalen Black Sheeps tjugoårsbarriär, men det aviga poprockbandet, som Robban Eriksson från Hellacopters valt att beskriva de som, ger sig inte så lätt. Istället planerar man att försvinna utomlands.
- Hört att man får gratis öl i Tyskland. Sen så liknar vi väl de banden som det går bättre för utomlands än i Sverige.
Bandets Hemsida 22:00 Icons On Television - Vi har lite saker på gång, skulle man kunna säga. Håller våra tummar för att planen att dra till Tyskland håller, och det ser ganska så spännande ut. Det är mest en fråga om pengar eftersom man ju gärna vill ha nånting för att åka.
Icons on televisions, som "får betalt för att bete sig som idioter", utlovar en unik spelning med annorlunda arrangemang. Fylld till bredden av 80-talets dissonans och 70-talets drogromantik.
Bandets Hemsida