Fight Club
18 juni '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 NUWA NuWa, som tagit sitt namn från en kinesisk folksaga, består utav fyra inbitna musiknördar, tillika blivande lärare i ämnet, vars vägar möttes i ett klassrum i Uppsala för ett halvår sen. Pop ihop med visor och jazz, på ett vackert och originellt vis.
- Våra rockstjärnedrömmar, det är egentligen bara drömmar. Vi strävar inte efter nåt "shit vi ska slå bla bla bla" utan tar det cool och spelar för att vi tycker det är så kul.
Bandets Hemsida 20:00 Ramona's Got a Peppy Voice Jim Blonde och Lily Red träffades första gången en regning dag för tre år sen. Kort därefter kom Jims gode vän Niels Black hem efter en tid i Främlingslegionen, och tillsammans beslutade det sig för att bilda trion Ramona got a preppy voice. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess, och inför spelningen på Fight Club har gruppmentaliteten aldrig varit bättre.
- Vi slåss ju fortfarande på scenen naturligtvis, men det är ju av gammal vana. Vi kommer mycket bättre överens nu än vi gjorde tidigare.
Bandets Hemsida 20:30 Animal Galore Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Joseph Dies - Vi hette Frankie Lee tidigare, men så skulle en ur Millencolin plötsligt starta ett projekt under samma namn varpå vi kickades ut från Myspace och tvingades byta. Så det fick bli Joseph Dies.
Joseph Dies alltså, ett band som existerat sedan 2003 och som hållit sig trogna sin gitarrpop genom vått och torrt. Och i musiken hörs även tydliga 60-talsinslag och folkinfluenser. Det är knivskarpt, opretentiöst och framförallt jävligt bra. Med andra ord inget du vill missa.
Bandets Hemsida 21:30 Klingan & Pinestreet Klingan & Pinestreet är Johan Klingwall och Oscar Alexandersson, två unga killar som sätter rapen över allt annat. Med tydliga Snookvibbar får man det stundtals att svänga riktigt ordentligt.
- Jag har varit i Australien i ett halvår, och så satte vi igång det här så fort jag kom hem, och det har gått bra än så länge. Nu ska vi försöka komma ut och spela och synas som en gemensam grupp. Och sen styra liveband, och göra det hela lite mindre ohiphopigt.
Bandets Hemsida