Fight Club
16 juni '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Waves under Water Känslor i överflöd, synthar, drömskt, atmosfäriskt... Mycket kan sägas om Waves under water, men ytterst lite beskriver bandet så väl som musiken självt. Efter ett och ett halvt år tillsammans kommer nu debutalbumet "Serpents and the tree" i början på augusti, ett projekt som sjösatts av bandets eget bolag.
- Vi har kommit i kontakt med folk i Tyskland som ska hjälpa till och distribuera den. Annars går väl allt ganska mycket hand-i-hand mellan distributionen och musiken.
Bandets Hemsida 20:00 Royal Modesty Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Sophie and the Buckets Christine, Emma, Jonas och Elin träffades våren 2008 sedan suget efter att åter spela i band börjat klia i fingrarna. Musiken är inte på något sätt avancerad, utan istället tar man vara på enkelhetens elegans och bjuder sin publik på en trallvänlig så kallad solskenspop. Men solskenet kan snart komma att slockna...
- Tyvärr blir det här nog vår första och sista spelning. Christine sticker nämligen utomlands. Däremot har vi andra planer på att fortsätta på något sätt.
Bandets Hemsida 21:00 RoyalRadio Arenarockbandet Royal Radio började smått oseriöst i bandets trummis källare för nästan två år sedan. Två väsnande grannar som testade sig fram bland låtidéer man knåpat ihop hemma. Först när låten "On a ride" stod klar gick det upp för bandet att man faktiskt var bra.
- Vi satsar stenhårt på det här. Vilket ju gör att det blir mer som ett arbete än en hobbyverksamhet, även om vi kanske fortfarande är på den nivån. Men gillar man svängiga melodier och hockeykörer så ska man komma och lyssna på radion!
Bandets Hemsida 21:30 Klaas Kravallgrind När en av medlemmarna misslyckades med att sälja in namnet hos sin kusin insåg man att man likväl kunde dra igång själva. Nu har bandet funnits i fyra år, och musiken beskrivs i grunden som punk, såväl i musiken som i lyriken.
- Jag är alltid ute efter nån slags punkig känsla. Men sen måste det inte alltid innebära attt vi spelar punk, utan punk går ju att klämma in i alla genres. Det viktiga är alltså inte att spela punk utan att behålla den där punkiga känslan, som tilltalar mig.
Bandets Hemsida 22:00 Mental Floss Medlemmarna i Mental Floss träffades redan under gymnasiet och sedan ett halvår är konstellationen komplett. Musiken gungar och inspireras till stor del av 70-talsrockens många storheter såsom Thin Lizzy och Black Sabbath.
- Men från början var vi tre personer; en trummis som gillade dödsmetal, en gitarrist som föredrog att spela hårdrock och en basist som gillade funk. Numera har vi en trummis som gillar progressiv musik. Så det blir ju en rätt extremt salig blandning.
Bandets Hemsida