Fight Club
15 juni '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Evolving Dimension - Vi har nog inte hunnit göra så mycket. Vi har mest haft kul bara.
Men faktum är att rockbandet Evolving Dimenson, sedan bildandet för blott fem månader sen, redan hunnit med att gå till Emergenzafinal, spela in en demo och höras på webradiostationer i USA. Under sommaren förväntas bandet dessutom lägga in ytterligare en växel, men dessförinnan syns man alltså inför på Fight Club-publiken på Stampen. Passa på!
Bandets Hemsida 20:00 Sally's Garage Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Hollywood Make Believe - Det är ju lite Fall Out Boy, det stuket, så vi trodde att det bara skulle gå hem hos kidsen med svart hår på plattan. Men det har verkligen varit blandat, allt från 13-åringar till 35-åringar, till brats och emokids, rnb/hiphop... Alla möjliga.
Efter att ha tjatat på varann från och till under ett år lyckades man till slut få ihop Hollywood Make Believe. Ett alternativt rockband med tydliga collegeinfluenser. Något för dig som alltså gillar Fall Out Boy, och "det stuket", helt enkelt.
Bandets Hemsida 21:00 Family X Musiken är lika självklar som namnet. Experimentell rockmusik med tydliga influenser från band såsom Foo Fighters och Muse, som "försöker vara lagom, men misslyckas"...
- Vi är så trötta på att band som The Hives anses vara Sveriges bästa liveakter, när vi faktiskt kan bättre. Vi gillar att ge folk någonting mer, och det värsta som finns är när folk bara står där rakt upp och ner, "den här låten skrev jag igår...". Det kan låta skitbra, bra mycket bättre än det vi spelar, men det duger inte
Bandets Hemsida 21:30 Burning Libra Burning Libra har funnits sedan våren 2008 och utgjordes till en början av en helt annan lineup. Men sen dess har folk tillkommit och hoppat av, och tycks man äntligen hittat folk "av det rätta virket", som tillkommit genom en slags snöbollseffekt; en känner en som känner en som känner en... Ni hajar. Nu handlar det om hårdrock/metal, i vilken man ändå försökt vara öppensinniga och slängt in så mycket annat som möjligt.
- Allt känns fulltaligt och självklart. Man har en grundpelare, ett fundament, utan delar som hänger löst.
Bandets Hemsida 22:00 Sterbhaus Bilden till vänster föreställer dödstrashbandet Staerbhause, som översatt från tyska blir dödsbo. En minst sagt mörk inramning. Men bandet gör sitt yttersta för att undvika klyschiga texter om mord, satan och döda barn. Istället skojar man friskt med sina lyssnare och rör sig med stora doser självdistans och ren idioti.
- Vi skriver väl om sånt vi faktiskt tycker om. Mat, Futurama... Vardagliga saker. Istället för att göra som många andra och ge sig in på saker man inte fattar nåt om egentligen.
Bandets Hemsida