F.C.Heroes & ACE
29 maj '09
Plats: Allhuset
T-bana: Universitetet
Tid: Kl 19:30-03.00
Dörren: 100 kr
Förköp: 80 kr
Stor stark: 29 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20.00 The Mudders The Mudders är ett band som föredrar att spela på mindre scener, "så att publiken känner spottet i ansiktet". Däremot räds man inte Allhusets väldiga utrymme, även om man medger att man står inför en utmaning. Musiken har de valt att kalla för heavypop, och är frukten av ett mångårigt lyssnande på Ebba Grön, grunge och random 60-talsmusik.
- Vi har spelat in lite nya låtar genom Fight Club, och dessutom börjat skriva en del nytt material. Dessutom har spelningarna börjat rulla in så det blir till att koncentrera sig på det just nu.
Bandets Hemsida 20:30 Winston Killarna i rockbandet Winston har spelat ihop sedan 2005 och spelar vad man i det närmaste kan kalla för dansant alternativrock. Nyligen startade man dessutom ett eget bolag, och planerna för den närmaste framtiden är nu att både spela in och släppa en EP, lagom till hösten.
- Vi vill ge ut vår musik och inte vara beroende utav någon. Sen ser väl branschen ut på ett annat sätt idag än den gjorde förr och just det här med att förlita sig på att bli upptäckt känns osannolikt.
Bandets Hemsida 21:00 Melu Namnet Melu kommer från finskan och betyder oljud, ett namn som inte är helt oförankrat i bandet och dess musik. Åtminstone till en början. Nu jobbar bandet åt att få till mer genomtänkta arrangemang, utan att bli ett vardagens "poprockband".
- Nu kan man plocka fram alla de här timmarna man lagt ner i repan under åren och den rutin man arbetat fram. Det är ingenting man ska underskatta.
Bandets Hemsida 21:30 Riff Knives Senast Riff Knives gästade Fight Club slog man publikrekord med smått fantastiska 170 personer på Stampen. Nu är man tillbaka, kaxigare än någonsin, för att skörda nya framgångar på Allhuset. Till influenserna hör band som Looptroop, Infinite Mass, N.E.R.D och The Roots. Hiphop, rätt och slätt.
- Vi ville spela hiphop helt enkelt. Och jag hade precis köpt ett par vita sneakers. Så egentligen är vi nog bara produkter av en idé som föddes ur ett par vita sneakers.
Bandets Hemsida 22:00 High Jumping Jack HJJ slår ihop detta Fight Club gig med sitt debutalbum-releaseparty. Tillsammans med skivbolaget Skylight Entertainment, distributionsbolaget Sound pollution och Molotov Studios välkomnas alla som har vägarna förbi till en fest intill småtimmarna! HJJ har spelat flitigt Fight Clubs scen de senaste två åren och är väldigt nöjda med inspelningsresultatet från Molotov Studios. Representater från Skylight Entertainment kommer vara på Allhuset och erbjuda merch och CD:s. På scen står ett laddat HJJ och leverar material från debutalbumet. Bandets Hemsida 22.30 Simon Norrsveden Som kvällens headline är vi mycket glada att kunna presentera Simon Norrsveden som är en gammal Fight-Club-bekanting. Simon har spelat på flera tidigare evenemang som osignad artist innan han blev signad av Universal/Sonet och United Stage. Simon gör svenskspråkig pop där texten får ta plats.
- Ingen bra text, ingen bra låt, som han själv beskriver det.
Första singeln "Stockholmssången" har spelats flitigt i P3 under våren och nyligen släpptes debutalbumet "Ok baby det är dags att vi skall vinna allt".
Klubbens Hemsida 21-03 Klubb Ace DJS:
DANIEL ÖHRN (Ace)
CRISTIAN DINAMARCA (Tight, Graceland)
FIONA FITZPATRICK
REBECCA SCHEJA
MADLEN SCHNEPS
KARIN SANDSTRÖM

INDIEGOLVET:
Efter att ha spelat på varenda popklubb i hela stan gjorde klubben Upp upp upp ner premiär förra sommaren på bästa sommarklubben Trädgården. Upp upp upp ner är Madlen Schneps och Karin Sandström. I sommar är de tillbaka igen, men nu på Debaser! Men den här kvällen gästar dom Allhuset med indie, pop och gamla klassiker som man glömt bort att man gillar. Tjejerna lovar i allafall allsång och dans.

ELECTROGOLVET:
Senast Cristian Dinamarca gästade oss på Allhuset blev det så trångt, svettigt och varmt att brandlarmet gick och vi var tvugna att utrymma hela lokalen. Nu vill han ha revansch och tar med sig tjejerna Fiona Fitzpatrick och Rebecca Scheja för att skapa kaos och magi på vårt andra golv. Cristian är just nu aktuell med sin nya sommarklubb Graceland medans Rebecca och Fiona tar hand om lördagarna på Fredsgatan under namnet Commedia dell Arte. Det här är tjejerna som har DET, kolla gärna in deras blogg.
http://rebeccafiona.se/blogg/
Klubbens Hemsida