Fight Club
28 maj '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Den Fria Ensemblen - Jag och en kompis satt och att skämta med varann, och så tänkte vi att vi kanske skulle bilda ett band eller nånting. Först tänkte vi heta "Jag är så totalt jävla förbannad", efter "Totalt jävla mörker", men så satte vi dit nya ord hela tiden. "Den-fria-ensemblen-duo-jag-är-så-totalt-jävla-förbannad-teatern-gänget". Och inte är musiken sämre heller. Det hela är i grunden folkmusik som på vägen slagit an cowboykulturen och mixat dessa komponenter med "lite polka och klassiska valstretakter". Bandets Hemsida 20:00 Radiant Elektro Rock-bandet Radiant har funnits i dryga två år. Deras unika blandning av hårda beats, tunga syntbasar, spröda twang-gitarrer, melodiösa syntslingor och sångerskan Theresas dynamiskt kraftfulla röst gör musiken spännande och uttrycksfull.
Theresa Hagberg började som solovokalist men hittade Lars Blomstrand som tidigare var medlem i kultbandet "Nevskij Prospekt". För två år sedan träffade de Magnus Gladén, tidigare frontfigur i synthpopgruppen "The Mourning After", som tillförde nya sound till Radiant.
Bandets Hemsida 20:30 The Midweek Session Club - Vi höll på att solla mellan en massa olika namnförslag, och det här kom väl egentligen upp då vi repat onsdagar (i mitten av veckan) sen vi började november 2004.
En början som tog fart på fyllan under en vild fotbollsavslutning, på en finlandsfärja. Redan måndagen därpå stod man i replokalen för första gången och idag, blott fem år senare, beskriver man det man spelar som popmusik med mycket gitarrer och mollackord.
Bandets Hemsida 21:00 Things In My Pocket Anton Swärdhagen utgör med sin grymma musik en del av den populärkultur som kommit att växa fram på senare år. En kultur där allt i grund och botten fullgörs av elektronika, för att sedan breddas med moderna popmelodier och blipblop. En nisch Anton har Arvikafestivalen att tacka för.
- Vi brukar åka dit och jag har bara blivit mer och mer fast i den här synthvärlden. Det är ett skönt alternativ till rockmusiken också, då det finns så mycket som är bra men ännu mer som är dåligt.
Bandets Hemsida 21:30 Erik Henebratt Haninges alldeles egen Cornelis Vreeswijk är tillbaka på Fight Club. Den här gången ihop med Christoffer, Rarre, Niklas och Fredrik som Grabbarna grus. Texterna är lika självklara och träffsäkra som tidigare, och musiken i allra högsta grad lätt att ta till sig. Djupa serenader blandas med sylvass samlevnadsironi.
- Jag har varit i Barcelona nu i fyra månader, så jag skrev en hel del om saknad. Är man så känslig som jag är så saknar man ju folk mer än vad folk kanske annars gör.
Bandets Hemsida