Fight Club
27 maj '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Men Of Zimbabwe Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 Ekrano Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Joackim Zwahlen & Kompaniet Efter månader av slit bakom gitarrer och inspelningsmickar har det nu äntligen lossnat för Joakim Zwahlen. En folkrockssångare av särpräglat slag som bjuder in sina lyssnare att ta del av honom själv på det personligaste av plan. Ihop med skickliga kompbandet Kompaniet står han nu redo att ta Fight Club med storm.
- Det handlar mycket om att förmedla saker. Folk gillar att känna igen sig och kunna relatera. Låtar jag tar till mig av är oftast låtar jag känner att jag kan relatera till på nåt sätt.
Bandets Hemsida 21:00 Kookie Dough Karin och Charlotte har spelat tillsammans sedan december 2004 och började ursprungligen som ett improvisationsband. Nu på senare tid har man däremot börjat få lite struktur på saker och ting, och i musiken hörs tydliga influenser från främst countryn, men också från rocken och reggaen.
- De flesta låtarna är rätt annorlunda från varann. Vi vill helt enkelt inte att allt ska låta likadant.
Bandets Hemsida 21:30 Les Issambres Les Issambres är ett musikaliskt kollektiv från Stockholm. Namnet har lånats av den lilla orten Les Issambres på Franska rivieran där två av medlemmarna, syskonen Karin (sång, slagverk) och Stefan (sång, gitarr) tillbringade sin barndoms somrar. Les Issambres musik karaktäriseras vanligtvis som en blandning mellan indiepop och folkmusik. Les Issambres har funnits sedan 2001 och har givit ut fem skivor på det egna skivbolaget Fifth Week Records. I november 2008 släpptes den senaste skivan, Folklore of mine. En ny skiva beräknas vara klar till hösten 2009. Bandets Hemsida 22:00 MIKE I slutet av 2006 gjorde Kalifornien-inspirerade punkkvarteten sin andra publika spelning. Det var på Fight Club. Nu, två och ett halvt år och 36 framträdanden senare med bla. ett studioalbum, en turné i Finland, en vända i Estland och rad festivalgig i bagaget, är de tillbaka för att åter igen inta slagsmålsscenen med sin glada stämning och energiska musik bestående av punkig rock med en och annan baktakt. Bandets Hemsida