Fight Club
26 maj '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Rädda Joppe När bandet ombedes tala om sig själva är det ett ord som förekommer mer än något annat. Ordet "lagom". Och lagom i all ära, musiken är svenskspråkig, oseriös och punkinspirerad.
- Attityden är punk åtminstone, men soundet är rätt varierande. Det är trallvänligt hursomhelst. Vi är ett dåligt band som är bra på det vi gör. Lagom, helt enkelt.
Bandets Hemsida 20:00 Eloise Kerr Elouise Kerr fick sitt namn sedan Martin och Patrik varit i New York för ett par år sedan och där, under ett rus av Jack Daniels och Coca Cola, träffat en gudomligt vacker tjej vid namn just Eloise Kerr. Så gudomlig att killarna alltså valde att döpa ett helt band efter henne. Ett slags The Cardigans på knark - eller?
- Haha, någon beskrev det som det en gång. Men det beror väl på lite vem som lyssnar och vad han/hon lyssnar på annars. Vi spelar väl nån slags indiepoprock med vissa postrockinfluenser.
Bandets Hemsida 20:30 This Is Not A Game Of Who The Fuck Are You - Komikern Eddie Izzard sa det en gång i en sketch och vi tänkte "vad kul om vi skulle döpa bandet efter det".
Själva kallar de sin musik för technical metalcore, vilket omfattar den stora blandning och exprimentering som pågår inom bandet. Allt ifrån typisk metalcore till disco, jazz och till och med bossanova. Så vill du vara med från början, missa då inte kvällens spelning på Stampen!
Bandets Hemsida 21:00 Dog Off A Cliff Lane och Johan från funrockbandet Dog off a cliff träffades när de båda var bosatta i Los Angeles, och Lane jobbade på en lokal videobutik. När sedan Johan avslutat sina musikstudier återvände han hem till Sverige - för att inom kort få sällskap av Lane.
- Jag ville spela i ett band, och vi är väldigt seriösa med det här. Det är nog det första jag varit seriös med i hela mitt liv. Vi skulle förmodligen suga på allt annat, så det är det här eller ingenting. Musik är det enda förnuftiga för oss.
Bandets Hemsida 21:30 Local Dealers Local Dealers är en sammansättning skickliga musiker vars vägar korsades längs krogstråken på Söder. Richard Langborg, bandets sångare tillika stiftare, sökte helt sonika medlemmar att förverkliga sina ambitioner ihop med. En sökning som tog många, många år.
- Man har träffat mycket folk i festsvängen och på efterfester. Men det har inte blivit ett skit gjort. Förrän nu då, när har vi hittat nåt riktigt bra. Och det är värt väntan även om det varit jävligt frustrerande. Det kunde ju blivit jävligt fel att bara göra nåt.
Bandets Hemsida