Fight Club
7 maj '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Anna Werkell Anna Werkell har varit verksam inom musiken sedan gymnasieåren, men tiden som soloartist är över. Nu satsar Anna istället på guld och gröna skogar med den recenta sammansättning musiker som tagit plats med henne på scen.
- Man får så mycket mer tillfällen att exprimentera när man har möjlighet att arra upp låtarna, så på så sätt är det här mycket roligare. Jag tycker dock inte om att kalla det singersongwriter, utan skulle väl snarare säga pop med soul- och jazzinfluenser.
Bandets Hemsida 20:00 John Emmell Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Kuling Namnet Kuling motiveras med att det "låter som något som redan finns", vilket enligt bandet gör det både mer alldagligt och lättsmält. Lite som bandets musik. Underfundiga texter på svenska väl omgivna av någon slags schizofren poprockfunk.
- Man kommer lättare undan med billiga texter om man sjunger på engelska, medan det på svenska blir mer naket. Vi, eller Nisse, lägger ner den tid som behövs och resultatet blir inte alltför tungt utan lätt att ta till sig.
Bandets Hemsida 21:00 Hey Rube Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Original High Five - Vi hade skitsvårt med att hitta ett bandnamn, så vi försökte överallt. Till slut så såg jag ett topspaket på golvet i replokalen, "Original tops" och tyckte att original lät snyggt. Och så vi bytte ut tops, och eftersom vi gillar att "highfiva", fick det bli så.
Bandet har annars funnits sedan sommaren 2008, och spelar i förstahand poprock, fast med tydliga ska-influenser. Så känner du för lite härligt blås, och baktakter, så tveka inte utan kom.
Bandets Hemsida