Fight Club
6 maj '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Basement Poetry David, Erik, Oscar Sillen och Kid utgör kärnan i vad som började i en källare för länge, längesen och som rent naturligt växt från att vara en akustisk duo till ett fulltagligt rockband. Basement poetry beskriver sin musik som... Ja, vaddå egentligen?
- Vi har väl sagt att det är typ soft rock. Rock, softrock, akustisk rock. Det är ju inte helt akustiskt och det är inte gubbrockigt. Så softrock är nog det bästa. Den röda tråden är rock och så tar den liksom små egna vägar... Det är jäkligt brett egentligen.
Bandets Hemsida 20:00 Papier Maché - Det var skönt att komma iväg lite och få distans. Vi bodde på ett vandrarhem som tidigare varit ett mentalsjukhus för alkisar uti de snöiga norrlandsskogarna.
I januari tog Papier Maché flykt till Sundsvall för att spela in sin senaste demo. Ett minst sagt lyckat drag som häromveckan resulterade i utsåld releasefest på Sugar Bar. Nu är man redo att ta sig an även Fight Club med sina fylliga pianoharmonier, väl anknytna till sångerskan Sannas starka röst.
Bandets Hemsida 20:30 Joonis Joonis är ett nystartat soloprojekt. Projektet har sin födelse när joonis började skriva låtar utan plan vid sidan av sina studier. Det formades snabbt till ett ljudbildsbaserat sing-songprojekt. Efter påtryckningar och feedback av vänner och andra musiker så är projektet nu officiellt och på väg ut på live-scener. Bandets Hemsida 21:00 Podge Tjejerna i Podge flyttade nyligen till Stockholm från Östersund och umgås mer eller mindre hela tiden. Planen är att slå i huvudstaden, och hitills har saker och ting gått än bättre än förväntat. Man kallar sig i förstahand för ett liveband, och musiken beskrivs som "nån slags rock", formad av piano och väldigt markanta basgångar.
- Basisten kan liksom inte hålla sig, utan vill vara mer än bara en ambulansbasist.
Bandets Hemsida 21:30 Mindless När Mindless bildades för två år sedan, var det lite av ett projektarbete. Vännerna, med Mattias i täten, ville spela in en fullängdare med kommersiell anstrykning, något som visade sig ge frukt. Nu är man tillbaka, med hobbyverksamheten lagd åt sidan, mer laddade än någonsin. Mindless har gått från projektarbetare till ambitiösa rockmusiker.
- Vi spelar arenarock, vilket vi verkligen inte skäms för. Visst, skulle kunna spela nördpop, men vi grejar helt enkelt inte det.
Bandets Hemsida