Fight Club
5 maj '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Dead Dog Farm Killarna i Dead dog farm menar på att bandets röda tråd är att det inte finns någon röd tråd, och att musiken har något för alla smaker. Väl på scen improviseras det en hel del, något som givetvis gör att den ena spelningen aldrig är den andra lik.
- Det färgas mest av vad vi lyssnar på för stunden, och vad vi hittar runt omkring oss. Sen är det ju samtidigt gitarrdrivet i det avseendet att det inte är hiphop, men vi spelar en massa olika genres även om grundtanken är rock.
Bandets Hemsida 20:00 The Friday Nights "You know that feeling you have when you are on the early stretch of the highway where you go through gear after gear to pick up speed? Listening to a song by The Friday Nights is like being on that stretch for 3 minutes while constantly gaining velocity. A crash is inevitable, and you are most likely to crash into a Miami-1981-beach-party with a distinguished guestlist including Rick Springfield, Robin Zander and Paul Collins." Bandets Hemsida 20:30 Another Sound Of Us Another sound of us har äntligen kommit igång på allvar. Sedan starten för två år sedan har mycket hänt inom bandet; medlemmar har kommit och gått, och vad som till en början var tänkt som ett akustiskt projekt har istället blivit en mer alternativ rock med melodiska sing-a-long-refränger.
- Vi är här för att ta över Stockholms rockscen, och satsar helhjärtat för att det ska hända.
Bandets Hemsida 21:00 Cholera Jasna - Cholera jasna är en polsk svordom, men det beror också lite på vad man sätter det i för mening. För oss betyder det mer typ "nu jävlar kör vi".
Och vad gäller bandets musik råder det delade meningar. Sammanfattningsvis "ett experimentellt instrumentalband med sång", där tydliga shoegaze- och psykadelikavibbar gör sig starkt påminda. Ett band för dig som är trött på "det gamla vanliga".
Bandets Hemsida 21:30 Herman Zink Den nuvarande sättningen av Herman Zink har spelat ihop i närmare två månader, och blev utgången av ett flerårigt musikutbyte mellan de båda frontmännen Martin och Rasmus. Och med Martin på resande fot har bandet, som "gärna vill tro att deras musik har nån slags röd tråd", satt upp nya mål.
- När Martin drog så sa vi att var att han skulle komma hem till ett dukat bord. Och vi kommer att fixa det. Det börjar ju bli dukat nu, det är väl egentligen bara ljusstaken som saknas.
Bandets Hemsida