F.C.Heroes & ACE
30 April '09
Plats: Allhuset
T-bana: Universitetet
Tid: Kl 19:30-03.00
Dörren: 100 kr
Förköp: 80 kr
Stor stark: 29 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:30 Paolo/Francesca Namnet är taget från den Gudomliga Komedin utav Dante, och handlar i kort om ett ungt par i kampen för sin omöjliga kärlek. Men bakom musiken döljer sig inga allegoriska utsvävningar, utan istället spelar Paulo / Fransesca i grund och botten rockbaserad musik med såväl fusion- som funkinslag.
- Vi håller på att spela in vår nya ep, ihop med en producent som varit med både Madonna och Britney Spears. Så nu känner vi att vi vill ha mer, så det blir till att börja jaga spelningar.
Bandets Hemsida 21:00 Bored Man Overboard Bored Man OverboardBored Man Overboard - Det är jobbigt att vara i ett band där man tar in randomfolk, där ingen känner varann. Man snackar, hänger, käkar tillsammans. Vi är egentligen bara polare som spelar på instrument tillsammans.
BMO är sex vänner och en keyboardist från Stockholm som spelat ihop i drygt två år. Musiken är i grund och botten svårdefinerad, då bandet inte tänker särskilt mycket på vad de spelar. Men influenserna kommer i första hand från den amerikanska independentrocken, även om man spyr galla över appositionen "indieband".
Bandets Hemsida 21:30 Another Nation's National Anthem När den frågan om detta indierockbands namn sätter tonen på samtalet öppnar man verkligen upp sig och avslöjar både det ena och andra om bandets "whereabouts".
- Vi tar order från en mystisk organisation som kallas Stiftelsen, som förser oss med diverse resurser. Det kan komma en vit skokartong med guldkanter som glimrar och som man blir ombedd att ta hand om ett tag. Sen kan det gå ett par år. Och ingen vill ju ta reda på vad som händer om man inte följer.
Bandets Hemsida 20-03 Klubb Ace INDIEGOLVET:
DANIEL ÖHRN (Ace)
PETER RÜCKERT (Baba Sonic)
RASMUS JONSSON (Addicts)

Rasmus Jonsson driver klubben och musikbloggen Addicts tillsammans med vår gamla resident Cristian, och på Valborg kommer han och gästar oss på indiegolvet. Det blir nytt från underbara nya Phoenixskivan, senaste service tillskottet Lake Heartbeat blandat med Whitest Boy Alive, Friendly Fires och annat som inte går att stå stilla till.
http://addicts.se/

Dessutom kommer Peter Rückert från legendariska Baba Sonic och gästar på det gigantiska golvet. Baba Sonic är inne på sitt sjunde år och än har han inga planer på att lägga ned även fast han precis fått barn. Varför skulle han göra det när han varje vecka får hundratals nya indiekids att galendansa med armarna i luften till indiehits, post-punk, Motown-soul och electropop.

ELECTROGOLVET:
MEAN MR MUSTARD (Konstig Klubb)
THE HARRASSER (Björn Borgström)

Inne i electrorummet gästas vi av våra nya favoriter Mean Mr Mustard som föddes under en obskyr period fylld med mörka elektrobangers och röda lyktor. Skapelsen har växt och blivit manisk i sitt sökande efter det sprängda dansgolvet. Med gig i bagaget som Arvikafestivalens partybackstage, Berns, Debaser, MODEM, Klubb Kimono, tågtunnlar och ett antal svartklubbar är dom redo att visa hur Valborg ska firas.
http://www.myspace.com/thisismeanmrmustard

Björn Borgström från ambulerande klubben Superdiskant och legendariska Service. Kommen från popscenen i Göteborg, har Björn sedan åratal tillbaka begravt indien och istället stått bakom några av dom svettigaste techno-tillställningarna i landet, som svartklubben Ambassaden, och årsgamla Superdiskant som för tillfället huserar bl.a på Berns och Pustervik (Gbg), samt varit för-dj åt internationella klass-akter som Marc Romboy och Deadmau5. Den tjockaste Electro/Tech mixas upp med den mest exotiska och melankoliska Neo Trancen.
http://www.theharasser.com
Bandets Hemsida