Fight Club
24 april '09
Plats: Mosebacke Etablissement
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Automat Tar du tillfället i akt och ger Automat chansen utlovas en känsloladdning från det bästa av flera världar. Bandets dramatiska croonerrock sätter romantiken i första rummet, och inför Mosebacke ges löften om nya låtar, och en större upplevelse än senast.
- Någon tyckte att det lät som David Lynch-inspirerad roadmoviemusik, korsat med crooner.
Bandets Hemsida 20.40 High On Heels Ikväll firar bandet ett år! Under året har man utvecklats från ett mer visaktigt rockband, till ett betydligt hårdare. Någon slags nordisk stonergrunge, om man får tro bandet själva. Och för sången står två karaktäristiska leadsångerskor. - Vi brukar kalla oss för tjejband, med fler killar än tjejer. Bandets Hemsida 21.20 Hunted Hedgehogs Herrarna i Hunted Hedgehogs påbörjade sin resa i hop för två år sedan, något som de själva anser känts som en evighet. Utan att egentligen ha något musikaliskt gemensamt har man lyckats skapa en slags poprock, med funkinslag "när det passar", som lockade inte mindre än 97 personer till Stampen senast.
- Första låten vi gjorde handlade om en jagad igelkott. Så man kan väl säga att vi liksom var inne på det här med att vara igelkottar redan från början. Frågan var bara vilken sorts.
Bandets Hemsida 22.00 Come On Like Gangbusters Come on like gangbusters tog sitt namn från de organiserade grupper som under 20-talet sprängde kriminella organisationer i USA, och som därför också kom att bli synonymt med något effektivt och bra. Precis som bandets musik; energiladdad rockmusik med klara brittiska influenser.
- Vi håller inte på med så jävla mycket spex och sånt. Inget jävla nonsens. Vi försöker bara göra bra låtar och lägga energin där.
Bandets Hemsida 22.40 Impulsiv Livsstil - Texterna handlar om allt från FRA-lagen till Södermalm. Det är inget fel på Söder, men det har blivit så jävla coolt. Vi vill inte dissa Söder, men det har bara blivit så himla mycket.
Senast fyllde man Stampen, och nu är Impulsiv Livstil tillbaka för att upprepa bedriften på Mosebacke. Med sin dansvänliga funk förenar man såväl soul som hiphop i ett hav av melodier och harmonier. Det är löningsfredag, folk, lämna ursäkterna hemma, snöra på er conversen och spring till Mosebacke.
Bandets Hemsida