Fight Club
23 april '09
Plats: Mosebacke Etablissement
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Spring This Autumn Killarna i The Spring This Autumn träffades hösten 2006 när de allihop tröttnat på misslyckade konstellationer och av rena tillfälligheter fann varandra, och insåg att man hade exakt samma tankar kring musik. Ändå är influenserna annorlunda, vilket bidrar till det oberoende soundet, som i folkmun beskrivs som hardcoremetal.
- Vi är ganska hardcore, tycker om Refused och den typen av musik. Han däremot är mer Dream Theater, men vi har lyckast få över varann på båda sidor. Vi inspireras väl egentligen av allt som svänger. Allt från småjazziga gitarriff till bosanovakomp.
Bandets Hemsida 20:00 Old News Old news beskriver att de själva känner sig som veteraner på Fight Club, när man nu rustar för ytterligare ett gig, den här gången på Mosebacke. Musiken går i poprockens tecken och förgylls utav en elukelele, ett instrument som överlevt sig själv eftersom bandet inte, som de själva uttrycker det, "kunde överge det lilla instrumentet".
- Vi har alltid haft en ny låt med oss när vi spelat på FC, så också den här gången. Låtarna i allmänhet behandlar gamla klassiska ämnen som osäkerhet och ensamhet fast med en ny twist.
Bandets Hemsida 20:30 Hildas Gitarr När Adam stack iväg till USA för att plugga musik tog medlemmarna i Hildas Gitarr motvilligt en liten rast. Men rasten kom istället att bli en nystart. Nya medlemmar togs in, nya låtar skrevs på löpande band och när Adam så äntligen kom tillbaka vart allt plötsligt självklarare än någonsin. Sedan en tid tillbaka sjunger man på svenska, "med lite engelska ord ibland", och det har mycket riktigt aldrig låtit bättre.
- Vi spelar väl poprock, men man får lätt en felaktig bild då. Vi är inga pretentiösa 25-åringar från Söder. Det är ju egentligen inget svårt. Finns nytt på Myspace, kolla där!
Bandets Hemsida 21:00 Lynx and me När bandet sist gästade Fight Club var det första gången som Lynx and me. Seize the beat funkade helt enkelt inte längre, "vi kunde inte leva upp till namnet", så nu gäller istället alltså Lynx and me, post-apokalyptisk ekvationsrock och framtiden.
- Alla vi är ju militanta veganer, så vi fick en idé om att det bästa vore att sitta och bli ett med lodjur. Det finns en video på Youtube som verkligen definerar oss: http://www.youtube.com/watch?v=q0GI2eXyBj4&feature=player_embedded
Bandets Hemsida 21:30 Jocke Sandahl "Jag vet inte vad de tänkte på, men de döpte mig till Joakim. Min stora syster kallade mig chocke, men i bredare kretsar blev Jocke socialt accepterat först när filmen "Sökarna" kom ut 1993. Jag är en bättre människa än Jocke i Sökarna. Min musik strävar åt det eteriskt melodiska." Bandets Hemsida 22:00 Electroboys Tvåmannabandet Electroboys är tillbaka på Fight Club, för sin andra "riktiga" spelning. De båda vännerna, som känt varann sen "tusen år tillbaka", började spela ihop sommaren 2004 och om två veckor väntar en minst sagt otippad resa till censurens Mecca, Kina.
- Vi har en polare som pluggar där. Man kan väl säga att han dragit i lite trådar, vi ska nämligen ersätta Chemichal Brothers på en stor scen inför typ hundratusen personer. Riktigt spännande!
Bandets Hemsida