Fight Club
22 april '09
Plats: Mosebacke Etablissement
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Sounds Of Leon Mycket melodier och texterna i fokus. Sounds of Leon är ett melankoliskt poprockband med frontmannen Johan vid rodret. Och det var även i Johans närvaro som bandet först kom till.
- Det är kul när låtar är svåra att tolka rent textmässigt. Man satt ju fan på dagis och sjöng Yellow Submarine, och frågan är om man visste vad man sjöng då egentligen.
Bandets Hemsida 20:00 Erik Henebratt Haningesonen Erik upptäckte musiken vid sexton års ålder, och blandar friskt mellan svenska akter såsom Håkan Hellström, Cornelis och Timbuktu. Texterna behandlar ofta ämnet rättvisa, vilket förmedlar en känsla av samhörighet. Något som är av väldigt stor vikt för Erik.
- Viktigast är att man känner att man gör det tillsammans med publiken. Mycket mellansnack, så att man förstår varandra.
Bandets Hemsida 20:30 LeChuck Västerortsvännerna i leChuck firar nu sju år tillsammans, och allt började som ett skolprojekt hemma i Bromma. Och med tiden har man blivit allt mer seriösa, och gått från Green Day, via Fear of the dark-covers, till en egen självklar stonerrock.
- Vi blir mer och mer opretentiösa. Det viktiga är att ånga på som ett stort tåg, och det ska vara lite som ett tåg som kör över en.
Bandets Hemsida 21:00 Disneybitch Senast Disneybitch gästade Fight Club avhandlades i förstahand bandets namn, samt sidekicken Mr Beat. När vi nu träffas igen nån månad senare inför Mosebacke får vi plötsligt för oss att diskutera bandets musik. Och vilken musik sen.
- Vi drar upp en låt så man knappt kan spela den, och drar sedan ner den tills vi kan det. Ibland känns det riktigt dåligt, men så pillar man på det tills det blir skitbra. Gränsen mellan bra och dålig och är extra hårfin hos oss.
Bandets Hemsida 21:30 Komposters Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida