Fight Club
9 April '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Salmonella Groove Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 Sure Thing Allt började som ett skolprojekt på Rytmus för ett år sen, när de fyra vännerna gick samman och arrade ihop sångerskan Mirandas låtar inför tredje terminens avslutningskonsert på Debaser. Men så upptäckte man att det hela var för kul för att bara begränsas till ett skolprojekt och innan man visste ordet av var man Sure Thing.
- Jag och Anders arrade låtarna ihop och sen så blev det väldigt souligt när vi tog det till bandet. Alla har varit med.
Bandets Hemsida 20:30 The Carpets - Det var en plötsligt grej bara, jag gillar mattor och att man lägger ner så mycket tid på de, jag respekterar det.
Så förklarar man sitt namn, och när jag sedan frågar om det avspeglar sig i själva musiken, förklarar de att passionen för musik inte är densamma som hos mattor. Och att mattor mer är att betrakta som ett tvångsarbete. Musiken är istället dansant och rockig, och skulle motvilligt kunna beskrivas som alternativ rock. Och budskapet är klockrent, "Vi är precis som mattor. Trampar någon på oss så klarar vi oss ändå, vi håller ihop".
Bandets Hemsida 21:00 Obalans - Vi trodde aldrig att det skulle bli något. Vi hade först tankar på att göra oseriösa covers men så kom plötsligt ett gäng låtar, och vi har inte spelat en enda cover.
Obalans beskriver sig själva som "väldigt söta, väldigt svenska" och spelar ärliga raka låtar, där kärlek och egna upplevelser ligger till grund för det svenskspråkiga textförfattandet.
Bandets Hemsida 21:30 The Voyage Mikael Lettestad har länge varit en ensamvarg som ägnat all sin tid åt sin egen musikaliska övertygelse. Men så efter ett tag tröttnade han på detta, och vad som till en början var ett soloprojekt, är numera ett popband på fyra personer. Och nyligen valdes man ut av Kent till att spela in i bandets studio.
- Nu har man verkligen kommit till det stadiet när man skiter i alla trender, genrenamn och liksom bara försöker göra bra musik utifrån sig själv, och det är ett skönt stadium att vara i.
Bandets Hemsida