Fight Club
8 April '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Ruckola Killarna i Ruckola träffades för första gången på en gemensam utbildning i Varberg 2005. Men där och då handlade det främst om ett hobbyprojekt, och det är först på senare tid som bandet börjat repa sin indiepop och spela den ute.
- Det är väldigt lekfullt, med glimten i ögat. Vi är liksom inget Oasis, utan vi spelar det vi blir glada av att spela.
Bandets Hemsida 20:00 Johan Sommevåg Sedan ett par år tillbaka står Johan på egna ben. Med sin gitarr framför han klassiskt skuren singer/songwriter-pop, utan att för den sakens skull grotta ner sig i det melankoliska alltför mycket. Johan medger dock att charmen i genren ofta finns i just det melankoliska, men den röda tråden för just Johan finns istället i att hitta en skön nerv i det han gör och inte komplicera saker och ting.
- Är det bra material så ska det tåla det här. Det är annars lätt hänt att dränka allt i ljud. Men det är kul att se vad man kan göra.
Bandets Hemsida 20:30 11 Nights När två tredjedelar ur 11nights lämnade sina tjugotre kvadrat i London blev ena gitarristen kvar. Men man låter sig inte vikas av det. Istället har man dragit mer åt det akustiska soundet, där de båda medlemmarna Ida och Mange utgör den fulla sättningen. Något som dessvärre inneburit att bandet tvingats skära ner en aning på det rockiga distsoundet - och spelningarna.
- Vi funderar helt klart på att dra utomlands, det är ju så dött här i Sverige. När vi bodde i London spelade vi en massa hela tiden, men man tjänar inga pengar...
Bandets Hemsida 21:00 Leffe P Nyligen flyttade en av bandets elva medlemmar till London, och annars återfinns folk i såväl Uppsala som Linköping och Stockholm. Något som givetvis innebär vissa svårigheter när det kommer till rep, men bandet är minst lika motiverade för det. Musiken är i det närmaste indiepop, fabriksindie, från Bollnäs djupaste skogar.
- Det är lite av en kultur att ha band i Bollnäs, men det är uteslutande metal och punk. Och de som blev över hamna liksom i Leffe P.
Bandets Hemsida 21:30 Kitchen Sink Movement För den inbitne klingar namnet 60-tal, något som inte är helt illa pinkat, då det ursprunligen kommer från just 60-talets England, och den kulturella arbetarrörelse som då breddade ut sig över allt vad konst hette. Men KSM är inga 50-åriga britter utan en lantis, en nattjobbare, en dagisfröken och en drömmare runt 20-bläcket.
- Vi spelar väl rockig pop, i vilken vi försökt slänga in lite olikartade influenser. Nu på sistone har alla varit mer delaktiga i skrivandet, vilket ju öppnat upp för ett bredare sound. Det är ju så det ska va!
Bandets Hemsida 22:00 Kammahav Kammahav, vars namnet härstammar från Perssons Pack-låten med samma namn, kommer alla från Hälsingland och spelar kort och gott akustisk cellopop på svenska.
- Det är stort fokus på texterna, men samtidigt så har ju melodierna en väldig betydelse. Det är ganska så melodiöst och bygger mycket på harmonierna.
Bandets Hemsida