Fight Club
7 April '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 PARADOX OF THRIFT Paradox of thrift är ett band med många bollar i luften. Vid sidan om pågår nämligen såväl sologrejer som studier, men fokuset är detta till trots skarpt. Bandets sångare gjorde en Kevin Borg och lämnade England för kärleken och träffade därigenom också flickvännens brorsa, med vilken han alltså startade POT.
- Vi spelar experimentell rock. Lagom kraftfullt med mycket riff. Men det är också väldigt melodiskt, med influenser från den mer klassiska musiken.
Bandets Hemsida 20:00 Adam´s Apple Allt började med för mycket dötid under en resa i Dubai. Dötid som Adam ägnade åt att skriva musik. Väl hemma i Sverige ringde han sedan ihop Adams Apple, som sedermera kom att bli ett psykadeliskt rock n roll-band, med tydliga shoegazeinfluenser. Han hade helt enkelt tröttnat på sin tidigare musikaliska tillvaro.
- Jag hade spelat en massa bas tidigare, men det var ofta med något jag inte riktigt tyckte om. Så jag tänkte att jag lika gärna kunde spela det jag gillade, och då var man visst tvungen att göra de själv.
Bandets Hemsida 20:30 2nd Walk - Vi skulle vilja säga att vi spelar calypsohiphop, men då skulle vi ljuga. Vi har inte riktigt definerat vår egen genre men basic indiepoprock kanske, eller electropolka. Ingen renodlad riffrock direkt.
Ett och ett halvt år har gått sedan norra Stockholms stoltheter 2nd walks allra första rep, och mycket vatten har hunnit rinna under broarna. Men sedan september kör man på i bestämd takt, och man har hitills hunnit uppröra såväl pensionärer som spela i en loge inför hundra pers under en vätande himmel. Och härnäst väntar alltså Fight Club. Håll i hatten!
Bandets Hemsida 21:00 tantrum to blind Namnet kommer ursprungligen från ett wakeboardtrick, och är inte helt missvisande för musiken. Bandet kallar det för "lite brädåkergenre" och nystar samman surfrock med punk och skate utan att för den sakens skull vara ett skatepunkband.
- Vi har lärt känna varann genom bandet kan man säga. Det var när vi fick reda på att vi var de enda i skolan som lyssnade på den här sortens musik som vi startade allt.
Bandets Hemsida 21:30 The Submissions The submissions spelar rock n roll, inga konstigheter. Men så blandar man även in influenser från rockabillyn. Man säger sig själva stå precis mittemellan The Clash och Stray Cats. Och namnet är som bekant taget från en av Sex Pistols låtar, och precis som britterna har politik spelat en stor roll för bandets musik.
- Jag tycker att det är konstigt att inte fler intresserar sig för poltik. Det är ju något som påverkar alla, och man borde göra vad man kan. Så många som bara blundar för vad som händer.
Bandets Hemsida 22:00 The Blue Line Experience Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida