Fight Club
6 April '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Descened När Descend startade 2003 spelades det huvudsakligen rätt basic trashmetal. Men i takt med att medlemmar hoppat av och nya har tillkommit, och blott en ursprungsmedlem finns kvar, har musiken bytt form till en mer progressiv, melodisk dödsmetal. Men variationen är stor, enligt bandet själva.
- Låtarna vi skriver nu har en väldig bredd. Vi har liksom inte satt nån bestämd punkt för hur det ska låta. Det blir lite nytt för varje låt, och det är det som är så roligt.
Bandets Hemsida 20:00 Burning Libra Burning Libra har funnits sedan våren 2008 och utgjordes till en början av en helt annan lineup. Men sen dess har folk tillkommit och hoppat av, och tycks man äntligen hittat folk "av det rätta virket", som tillkommit genom en slags snöbollseffekt; en känner en som känner en som känner en... Ni hajar. Nu handlar det om hårdrock/metal, i vilken man ändå försökt vara öppensinniga och slängt in så mycket annat som möjligt.
- Allt känns fulltaligt och självklart. Man har en grundpelare, ett fundament, utan delar som hänger löst.
Bandets Hemsida 20:30 Falling To Minus - Jag spelade i ett screamoband tidigare, och det var inte så glatt. Han där spelade i ett metalband - och det var inte så glatt. Och han spelade i ett coverband, och det var inte så himla... glatt, det heller.
Men nu har Falling to minus hittat rätt, och med sin variabla mix av pop, punk, rock och "fjollhardcore" uppmanar man sin publik att röra på sig. Och i april är tanken att smidandet kring debutskivan ska vara igång. FC-publiken går sammanfattningsvis en spännande upplevelse till mötes.
Bandets Hemsida 21:00 Self Deception Bandet står sedan fyra år tillbaka signade på independentbolaget Rooster Records, och inom kort väntas bandets fullängsskiva att släppas. Men redan nu har singeln deras gott varm på Bandit och härnäst väntar en lång radda spelningar till våren som en slags uppvärmning inför sommaren, eftersom bandet helt enkelt isolerat sig i studion för länge.
- Man snöar lätt in sig helt enkelt. Vad vi spelar för nåt? Hm, modern amerikansk rock med influenser från både pop och metal.
Bandets Hemsida 21:30 TBA Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida