Fight Club
3 april '09
Plats: Mosebacke Etablissement
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Dead Hot Five Det är nu tre och ett halvt år sedan som vännerna i Dead Hot Five beslutade sig för att gå samman och bilda just Dead Hot Five. Och sedan dess har man setts mer eller mindre en gång i veckan och bildat vad man själva kallar - skoghuggarsoul.
- Vi har definerat oss som det. Jag skulle vilja påstå att soul ju är ganska så sexigt mjukt och fint, medan vi är lite vassare och yxigare. Inte riktig soul. Vi spelar så att flisorna ryker, fast med mycket själ.
Bandets Hemsida 20:40 The Manks Med två medlemmar stationerade i Norge blir det lätt svårt att hålla saker och ting ihop. Men rockbandet The Manks fortsätter att göra sitt allra yttersta, och inför Mosebacke finns ett 100% engegemang från bandets samtliga fyra medlemmar, och sedan sist har man dessutom anammat en egen "slogan".
- Det kan låta lite kaxigt, men apropå Håkan Hellströms "Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din" - "Ni vet inte vilka vi är, men vi vet att ni älskar oss".
Bandets Hemsida 21:20 Clive Clives musik är en balans. Balans mellan rock och pop, alternativt och kommersiellt, pompöst och opretentiöst, humor och allvar.
- Musiken är gjord för att höras live och framför en publik får låtarna ett eget liv, oavsett om folk hört dem förut eller inte, säger Jocke. Johan håller med.
- Man går inte oberörd från en spelning med Clive.
Bandets Hemsida 22:00 Pallecco Man skulle kunna kalla det för melodisk tv-spelsprogg, menar man, och åberopar bandets instrumentala sväng som i grund och botten bygger på melodier och stämmor ledsagat utav synthar, trummor och bas. I övrigt så är bandet sparsamma med spelningar, så passa därför på att se de när du nu har chansen.
- Vi är ju flummiga, men för oss är det relativt strukturerat. Vi har ju slopat vissa gamla låtar eftersom de inte passat, så nån form av inriktning finns ju.
Bandets Hemsida 22:40 Momo Orchestra Momo Orchestra är 10-mannabandet som sakta men säkert lägger beslag på Stockholms musikscen med funk, soul, glädje och dans. Bandet, som består av den kaxigaste sångrösten söder om nordpolen, den svängigaste rytmsektionen i stan tillsammans med Skandinaviens mest exklusiva blåssektion, utlovar en spelning där ingen lämnas stillastående!
- Det finns inte så himla mycket sånt här i Stockholm, så vi vill bidra med någonting. Bryta oss ifrån indiepoppen och electron, som man ju är rätt trött på vid det här laget.
Bandets Hemsida 23:20 Herr Bertrand - Vi visualiserar Herr Bertrand som en äldre herre med speciella drag.
Men vem denne gode Bertrand egentligen är, var han kommer ifrån och hur han kan tänkas se ut är något som får tillskrivas fantasin. Namnet däremot kommer ursprungligen från ett datorprogram, för vilket en viss Bertrand stod ansvarig. Likt sin Hässelbygranne Ken Ring sjunger bandet på svenska, men där och då skiljs deras vägar. I stället är Herr Bertrand svårdefinerade, folkpopiga och till viss del även elektroniska.
Bandets Hemsida