Fight Club
2 april '09
Plats: Mosebacke Etablissement
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Not To Be Televised Popkvinetteten Not to be televised gräver djupt bland melankoli och vemod och hittar där en fin analog balans mellan text och musik. Men några galna upptåg är det inte tal om.
- Vi vet inte hur vi ska kunna få ihop oss med hela popstjärnelivet, det blir ju lite av en kulturkrock. Det är ju en del barn och sånt där, katter, inblandat. Jimmy Hendrix hade ju 70 barn och var rock n roll ändå. Han vabbade säkert typ varje dag.
Bandets Hemsida 20:00 Martin Ekman Martin Ekman är en singer/songwriter med svenska texter, som just släppt sin första singel "Själsfrände". Musiken beskriver han som tidlös akustisk vispop, med texterna i fokus. Martins singel spelas på bl.a. P4-Riks, men om du vill provlyssna redan nu kan på länken här till höger. Ett albumsläpp är planerat till hösten. Kvällen till ära har han med sig sitt nio-manna-band, med blås och hela paketet! Bandets Hemsida 20:30 The New Heaven Dieppe Idén med The New Heaven Dieppe är att knyta ihop medlemmarnas olika kreativa områden. Hittills har det resulterat i kläder och musik. Musikalistk präglas ljudbilen av analoga syntar och elektroniska trummor. I höstas släppte gruppen sin debut EP på det egna bolaget TNHD. Gruppen består av Andy A och Lizette Nordahl men kvällen till ära kommer även Martin Hentzel, som driver Molotov Studios, att gästspela på gitarr. Bandets Hemsida 21:00 My Dezert I juni kommer My Dezerts efterlängtade fullängdare, och inom fem år ska det spelas inför ett fullsatt Globen ihop med AC/DC. Men dessförinnan ska förstås FC gästas, och musiken deras är "ganska enkel", och fungerar lite som en bro mellan Audioslave och Neil Young. Och man minns tillbaka till senaste FC-mötet med värme.
- Vi gjorde inga fel, utan det gick verkligen över förväntan. Vi lurade ljudteknikern också, och sjöng svagt på soundchecken för att köra stenhårt på spelningen sen.
Bandets Hemsida 21:30 Friday Gone Bad Från västra Stockholm kommer Friday Gone Bad, collegerockbandet som började i skatepunkträsket för att sedan putsa musiken med ett popigt, lite mer mainstream, sound. Men det hade kunnat gå illa. Chribbe och Sebbe var nämligen nära på att ge upp musiken efter år av motgångar. Men så dök plötsligt Johan och Simon upp som räddande änglar, för två år sedan.
- Vi är jävligt snygga, inga svårigheter. Ganska barnsliga, ingen självdistans men ganska självkritiska.
Bandets Hemsida 22:00 Frank Lucas När jag träffar killarna i Frank Lucas kommer de precis från studion. De har varit och spelat in nytt material, och lovar i samma andetag nya truddelutter på Mosebacke kvällen till ära. Dessutom kommer hundra gratisskivor att delas ut till kvällens första hundra gäster - så se till att vara på plats i god tid.
- Fan för Caroline af Ugglas, och Kleerup. Vi hade tänkt haka upp oss på honom tills det att vi spelats i P3.
Bandets Hemsida