Fight Club
1 april '09
Plats: Mosebacke Etablissement
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Monoscream Efter en längre tids frånvaro är så Monoscream äntligen tillbaka på Figth Clubs scen. Med sin experimentella dödsmetal bjuder man sin publik på en show som skiljer sig från det mesta. Åtminstone om man ska tro bandet själva.
- Vill de ha en show, ja då ska de komma och se oss.
Bandets Hemsida 20:00 How Things Proceed How things proceed började som ett samarbete två kusiner emellan för snart sex år sen, och är idag ett alternativt metalcoreband. Ganska opretentiöst och svängigt emellanåt. Bandet är dessutom nyligen hemkomna från en mindre Sverigeturné, men har detta till trots energin i behåll, och ser verkligen fram emot Fight Club.
- Det är väldigt viktigt att det är bra texter. Det ska inte vara som några vänner till oss som sa "Vi spelar dödsmetal så vi kan ta våra texter från baksidan av Kellogspaketet".
Bandets Hemsida 20:30 Far Out Family Med sex olika viljor i ett och samma band vore det lätt att ana eventuella intressekonflikter sinsemellan. Men faktum är att Far Out Family, vars musik lämpligast kan liknas vid sofistikerad salongsberusad soulcore, är mer interagerade än många andra.
- Vi hette Far Out till en början, men så upptäckte vi plötsligt att det var något som dog när Fredrik stack ut i Lumpen. Vi trodde vi var ett band, men vi var, och är, mer av en familj.
Bandets Hemsida 21:00 She Walks She Walks har funnits i närmare fyra år och började som ett samarbete mellan två barndomsvänner. Sen dess har ytterligare medlemmar tillkommit och med sin melodiska rock ser man en "bra balans mellan vad man själva gillar och vad folk vill se".
- Vi hade en annan sångare när vi spelade på FC senast, och då var det lite mer åt scream/emo-hållet. Men det har vi skrapat av lite nu.
Bandets Hemsida 21:30 Daniel Shots - Det är dansant, lättlyssnat men väldigt smutsigt på nåt sätt. Musiken bygger väl i grund och botten egentligen ganska mycket på intensitet, energi och starka refränger.
Så beskriver medlemmarna själva Daniel Shots, som föddes över ett par öl på Söderkällaren. Sedan dess har mycket hänt, och ikväll, drygt ett år senare, står man på Mosebackes scen inför en entusiastisk publik. Ingenting du vill missa.
Bandets Hemsida 22:00 One Leg Short Senast One leg short gästade Fight Club snackades det en hel del om bandets minst sagt udda val av replokal, i en jordkällare i Tullinge, från andra världskriget. Ett halvår har gått, och skatepunkpopbandet är ännu sin källare trogen.
- Nu när det är lite varmare så smälter snön och bildar ett slags vattenfall. Sen har vi en kupévärmare också som vi värmer fingrarna med mellan låtarna. Men vi har inte varit där så mycket i vinter, vi har varit fullt upptagna med att spela in våran skiva.
Bandets Hemsida