Fight Club
5 mars '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Sounds Of Leon Mycket melodier och texterna i fokus. Sounds of Leon är ett melankoliskt poprockband med frontmannen Johan vid rodret. Och det var även i Johans närvaro som bandet först kom till.
- Det är kul när låtar är svåra att tolka rent textmässigt. Man satt ju fan på dagis och sjöng Yellow Submarine, och frågan är om man visste vad man sjöng då egentligen.
Bandets Hemsida 20:00 Mikael Bitzarakis Mikael Bitzarakis, 17 år, har alltid haft som mål att hans texter ska ge publiken en tankeställare, samtidigt som de ska underhållas med svängig musik! Att placera musiken i en genre är inte allt för enkelt men själv beskriver han den som poppig folkrock. Texterna, som skrivs på svenska, bygger ofta på samhällskritik men innehåller också två ofrånkomliga ämnen, vänskap och kärlek. Tillsammans med sitt femmannaband har han lyckats krydda och arrangera musiken till något som ofta upplevs som originellt för sin generation. Bandets Hemsida 20:30 Contakt Om man med ett ord ska beskriva Contakt och deras musik skulle det nog vara sommar. Musiken sprätter i benen och sommarkänslorna sköljer över en. Med bland annat saxofon och svenska texter bryter man mönstret en aning
- Vi är alltid intresserade av nåt kul och annorlunda, och på den här spelninngen tar vi in en kille som sjunger soul. Vi försöker helt enkelt förnya oss.
Bandets Hemsida 21:00 Love Of My Life Love of my life fanns redan för många, många år sen men las ner då medlemmarna kände för annat. Men när man i april 2008 sågs igen över en reunionspelning kände man hur mycket man saknat musiken, och bestämde sig helt sonika för att köra igång igen. Musiken är märkbart färgad av 80-talets new wave-scen men även om influenserna är desamma som "då" har soundet blivit svängigare och gladare.
- Framförallt är det mer elektroniskt, och ibland även dansant.
Bandets Hemsida 21:30 Katie Gun Katie Gun förenar rocken med nutiden och gör vad man själva beskriver som modern rock, rakt av. Med tydliga influenser från bland andra Queens Of The Stone Age ger man uppsåt till röj, dans och annat som hör en bra liveshow till. Och även om man tycks vara ödmjuka rakt igenom så har även detta gäng en mörk sida...
- Vi är inte så vidare värst bra, men vi är bättre än alla andra.
Bandets Hemsida