Fight Club
4 mars '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Disneybitch Disneybitch räds inte det amerikanska storföretagets hungriga jurister, man lever efter mottot "ju högre bpm desto roligare" och texterna är enkla men träffsäkra. Musiken är i grunden byggd på olika grader av technoslingor, men också på bas, gitarr och den elektroniska vännen Mr Beat, bandets egen lilla hangaround.
- Många som hör musiken brukar spontant utgå ifrån att den är rätt oseriös med tanke på våra simpla och direkta texter. Men så är det ju verkligen inte.
Bandets Hemsida 20:00 More Drums Less Love Simón Bustamante må ha fötts med silversked i mun när det kommer till utmärkt artistnamn, men trots detta har han valt det minst lika snygga More drums less love, ett namn som blev till lite som en hyllning till Venetian Snares. Musiken är enligt egen utsago electronica med såväl grindcore- som rock- och punkinfluenser.
- Den röda tråden är väl att låtarna är korta och koncentrerat intensiva. Nån slags energisk punkkänsla nästan.
Bandets Hemsida 20:30 Georgia Barbershop Namnet klingar amerikansk frisör, men musiken däremot känns aningens mer garage. Postmodern indiepunk med popiga inslag hela vägen från Köping - och Malmö.
- Det har varit lite allmänt segt sådär eftersom vår sångare bor i Malmö. Men å andra sidan har det känts som att vi repat typ varje dag när vi tagit upp våra instrument. Och nu är vi taggade som fan.
Bandets Hemsida 21:00 Gabriel Munck Gabriel Munck och hans tre män starka armé är ett dansant gäng herrar i sina bästa år, redo att ta an Fight Club-publiken med storm. Söt pop med dansanta upptempotakter. Så kallad kosmonautrock, helt enkelt.
- ...och en och annan tango också, åtminstone så småningom. Jag är inte så bra på det där med att skriva tango, tror jag.
Bandets Hemsida 21:30 Oxygen Overload När jag först träffar enmannaorkestern Oxygen Overload kan jag inte hjälpa att uppmärksamma hans Nintendotröja och de båda Nintendotatueringarna på underarmen. Han medger ett livslångt intresse för just Nintendo, och det är till viss del också något han vävt in i sin electronica. Tillsammans med dels breakbeat, men också, hör och häpna, eurodisco!
- Man kan göra så mycket mer elektroniskt. Man kan liksom ta det hela ett steg längre och exprimentera på ett annat sätt.
Bandets Hemsida 22:00 Electroboys - Vi har diskuterat det här med vad som är electro egentligen och vi vet nog inte riktigt om vi är där.
Electroboys tog nämligen sitt namn redan innan man ens kände till att genren fanns. Det hela anspelade istället rätt och slätt på elektricitet från bandets sida, och även om man tagit sin, till en början akustiska musik ett steg närmare just electron ska det mycket till om man ska kategorisera in bandet i den genren. Man är helt enkelt bara ett bra band, som du gör bäst i att se här och nu.
Bandets Hemsida