Fight Club
3 mars '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Komposters - Det var ett namn som skulle matcha våran musikaliska förmåga. Nej då, men det var väl ett tråkigt skämt som bara råkade bli vårat namn. Vi är Komposters liksom.
Fyrmannabandet från Märsta beskriver efter mycket om och men musiken de spelar som "typ hårdpop kanske" med smutsiga avkommor som följd. Från att ha varit ett punkspelande coverband är man nu ett moget rockband vars namn egentligen inte alls matchar musiken. Be there or be square.
Bandets Hemsida 20:00 The Pace Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Hello Confusion Hello Confusion spelar modern driven rock med starka melodier och gnistrande gitarrer. Bandnamnet refererar till en sorts hatkärlek till samtiden; ofta skrämmande och förvirrande men ändå så fullkomlig och vacker i sina stunder. Bandet bildades under 2008 och har redan slutfört inspelningen av den egenprocucerade Epn ”Into the daze and round the bend”. Det ständigt växande låtmaterialet bjuder på energi, aggressivitet och sköna harmonier - en blandning som passar lika bra på skiva som i livesammanhang. Bandets Hemsida 21:00 Riff Knives När Riff Knifes bildades för en tid sedan betraktades det hela mer som ett skämt, där hiphopbeats sammanfogades med ironiska texter om gangsterlivet de inte hade. Men så plötsligt en dag insåg man att det faktiskt lät bra, och när det nu är dags för bandets efterlängtade livedebut står man inför en förväntansfull publik med full livebandsättning. Men musikstilen är, precis som tidigare, ren och skär hiphop.
- Vi har absolut ingenting att förlora. Change hiphop - yes we can!
Bandets Hemsida 21:30 Les Fanatics Les Fanatics är ett gäng vänner vars musicerande sträcker sig hela vägen till det ljuva 70-talet. Med oslagbar rutin, kombinerat med ett genuint musikintresse, hoppas man sätta sin prägel på Stampen och kanske främst på Fight Club. Rivig New York-rock med starka 70-talsvibbar, helt utan konstlad rockerimage.
- Jag har ju varit ute och partajat med många av de där stora banden, och det blir väldigt romantiserat alltsammans historiskt. Tittar man på det som var så var det mest bara geggigt. Så mycket kopior nu för tiden, särskilt på sleazescenen.
Bandets Hemsida 22:00 Spartacus Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida