Fight Club
2 mars '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Eftah Eftah är en radikal punkrockcirkus där stilar och genrer mixas hänsynslöst i ett strukturerat kaos, ett skådespel av osmakligt våld, politisk humor och plågsamma människoförsök. Musik man bäst avnjuter med ett gott rött vin, Dagens Industri och en tallrik kalla grisfötter i gelé.... Eftah är en enda stor skål tillägnad friheten i det absurda.. Bandets Hemsida 20:00 ToyBoys Det var när de satt och ölade på Lilla Riviera i Ängby som tanken om att starta ett band föddes. Idag, ungefär fyra år senare spelar de kort och gott rock’n’roll! På scen ger de allt och skulle hellre svimma på plats än att lira en dålig show. Ikväll kommer de att bjuda publiken på mycket energi, blod, svett och tårar. Bandets Hemsida 20:30 Eterno Det var för blott fem år sedan som grunden etablerades för vad som senare kom att bli Eterno. Ett tungt hårdrocksband vars medlemmar fann varann över internetcommunityt Helgon. Influenserna återfinns bland annat i band såsom Metallica, Black Sabbath och Panthera. Och enligt de själva återspeglas den musiken också mycket i deras egen musik.
- Man känner att man kan komma långt, men det handlar ju inte bara om talang utan också om tur.
Bandets Hemsida 21:00 Nothing Divine Allt började som ett akustiskt hobbyprojekt för sex år sen, som sedan gick och blev ett rockpopband för att till slut fastna i metal. Och inga är förstås gladare än oss. Nothing Divine tar nämligen sin kontrollerade energi till Stampen för 25 laddade minuter.
- Det känns lite somatt hela bandet är lite jing och jang. Vi försöker hålla en bra balans utan att bli vare sig för hårt eller för lugnt.
Bandets Hemsida 21:30 From The Horses Mouth När jag träffar bandet så mjukstartar vi med att diskutera bandets namn, och jag får veta att det är ett allmänt uttryck i engelskspråkiga länder som innebär att faktan exempelvis kommer direkt från källan, "from the horses mouth". Sedan diskuterades musiken. Progressiv hårdrock med distinkt touch av grunge, från Huddinge.
- Vi träffades nog för första gången på ICA i Huddinge när vi precis gett upp hoppet om våra respektive band. Och det är så kul med just det här bandet, vi utmanar oss själva hela tiden.
Bandets Hemsida