Fight Club
27 februari '09
Plats: Mosebacke Etablissement
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Dangerbirds Tredje gången gillt brukar det ju kallas, och nu äntligen är man tillbaka på Fight Club-scenen. Dangerbirds spelar traditionellt rak rock utan konstigheter anpassad för fysisk aktivitet. Men i bandet finns också en väldig variationslusta, som gett upphov till en rad olika alias och en rad olika musikstilar. Så sent som i somras sågs man under namnet Mongo Fatale, men ikväll står man alltså på scen som just Dangerbirds.
- Vi har våran tid och tänkte att vi skulle ge valuta för pengarna.
Bandets Hemsida 20:40 Curly Ann - Det är väl intresset och passionen för genren som är grunden lite. Musiken i sig är glad, tjärnfull men också lite naiv.
Curly Ann är ett band som på sitt eget vis väljer att tolka countryn och väva in såväl pop- som rockreferenser. Bandet smittar ohämmad glädje omkring sig och att stå till är i det närmaste omöjligt. Vi har sagt det förut, men säger det igen - ta chansen!
Bandets Hemsida 21:20 Frantic Sunday Organiskt popsväng med 60-talsvibbar, disco och afrikanska rytmer blandat med spattigt postpunkskrammel, fokuserad frenesi på ett lyckligt sätt. Så beskriver de sex månader gamla Frantic Sunday kvällens akt, som med all sannolikhet kommer att lämna få oberörda, om saker och ting vill sig väl.
- Man vill inte lämna känslan med "Det här hade vi kunnat göra bättre". Vi krånglar inte till det.
Bandets Hemsida 22:00 Someone Sen Someone drog igång våren 2006 har bandet utvecklat ett mer synthbaserat poprocksound med en hel del stråkmattor och distade gitarrer. Men trots att det i förstahand är popen som står i fokus, är det inte tal om någon som helst uppsluppen gladpop.
- Just på Fight Club blir det kompakt men ganska så mörkt. Inte så värst trallvänligt. Vi försöker alltid ha en röd tråd för varje spelning. I det här fallet alltså att få fram det mörkaste, vilket är ett medvetet val.
Bandets Hemsida 22:40 High Jumping Jack För blott fyra år sen lämnade vännerna i High Jumping Jack Växjö bakom sig för huvudstaden. Inom kort hoppas man på att kunna släppa den utlovade debutskivan som just nu ligger på tryckeriet och trycker. Och sedan en tid tillbaka är man dessutom reducerade till tre, men enligt de själva har det aldrig känts bättre.
- Om sanningen ska fram så kör vi ju faktiskt backtracks, så ironiskt nog så låter vi nog tre gånger fetare i dag än när vi var fler.
Bandets Hemsida 23:20 Dance And Forget När det kommer till Dance and forget handlar det uteslutande om glädje. Allt började som ett konceptband en gång i tiden men har på sikt växt till ett sju man starkt musikkollektiv, som dock kunnat vara betydligt fler.
- När vi bodde i Lund så var vi sjukt många. Man bjöd in folk på fyllan bara de kunde spela, "jaså du spelar piano? Hur känner du inför att börja spela trumpet?". Det var väldigt mycket fylleanda över alltihop.
Bandets Hemsida