Fight Club
26 februari '09
Plats: Mosebacke Etablissement
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Raid Norrortsbandet Raids musik är sammanfattande hårdrock vilandes mot ett härligt tungt groove som varierar utanför ramarna. Och allt började i en blind korsning i Mörby Centrum.
- Amits farsa råkade köra på mig med sin Volvo V70 och innan jag visste ordet av låg jag i en buske. Men så började vi snacka musik och indier med vindbyxor i Danderyd... det är rätt ovanligt.
Bandets Hemsida 20:00 Kill The Parish Femmannagruppen Kill the parish har funnits i närmare två år och låter sig på det stora hela influeras utav deathmetal och death grindcore. Sen senast på Fight Club har dock soundet utvecklats och riffen i synnerhet tagit en ny förklädnad. Men i övrigt är saker och ting sig lika.
- Alla har ju sin egen stil när de skriver. Men det är roligare när alla är med, när alla har ett finger med i spelet.
Bandets Hemsida 20:30 Nico The Band Nico, sedermera nico the band, bildades 2005 i Njutånger, Hälsingland. Namnet var frånbörjan någon form av hyllning till Christa Päffgen, mer känd som Nico, kanske mersom fascinerande företeelse både musikaliskt och bildligt än något annat. Där slutar också parallellerna med nico the band, stilmässigt så handlar det om något helt annat. Nico the band spelaralternativ rock med sköna ljudmattor och gitarrslingor. Just nu är dom ute på en Sverige-turné, och passar på att ställa sig på Fight Clubs scen. Bandets Hemsida 21:00 The Comedy The Comedy anser sig själva hålla en dissonant nivå, där valet av genre inte begränsar skapandet. I stället är man öppna för nya takter, nya tongångar och variationen går inte att ta miste på. I grunden handlar det dock om "ganska enkla" punkrockdängor kryddade med "ganska bra" driv och svängiga sångslingor.
- Först hette vi hette The comedy of hate, men i takt med att vi bytte namn började vi plötsligt spela lite roligare. Det är inte lika mycket hat i oss längre.
Bandets Hemsida 21:30 The Tar Pits The Tar Pits tog sitt namn från ett naturfenomen i Los Angeles. Och likt fenomenets tjärasubstans handlade allt till en början om en endaste stor svart sörja man lätt kunde sjunka ner i och drukna i för den delen. Men när man sedan bestämde sig för att spela rockmusik blev saker och ting plötsligt annorlunda.
- Det blir mindre mörkt när man gör rock. Skulle man inte lyssna på texterna skulle man knappt alls ens tänka på att det är mörkt även om det mesta ju går i moll.
Bandets Hemsida 22:00 Motherfuckers From Outer Space Motherfuckers from outer space är ett kompisgäng på tre, som spelar något de själva väljer att kalla för dödspop. En sorts svängig partyrock som inte helt osökt för tankarna till Kalifornienrockarna i Queens of the stone age. Men MFOS är bredare än så. - Vi brukar få höra att det låter lite som ett modernt Cream. Bandets Hemsida