Fight Club
25 februari '09
Plats: Mosebacke Etablissement
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Bright Light Agenda - Man är nästan för nära projektet och alla låtar för att kunna säga vad det är. Man hittar ingenting som är likt, så det är svårt att placera.
I den semiakustisk sättning som utgör Bright Light Agenda hörs ändå klara countrymelodier ihop med stilistiskt snygga och väl utarbetade popdrag. Tanken är att behålla intensiteten från rocken men samtidigt hålla musiken på en akustisk nivå, vilket gör Bright Light Agenda till inte bara speciella utan också väldigt sevärda.
Bandets Hemsida 20:00 Solosynthduon Enmannaprojektet Solosynthduon kom till i teorin först när bandkamrater och den sordinerade kreativeten blev för likgiltig. Att skapa musik helt på egen hand, och göra det på en dator med en synth kändes plötsligt mer lockande. Och sen bandets senaste besök har musiken mognat och det mer allmänna bitpopsoundet bytts ut mot den tyngre och hårdare elektronikan.
- Jag vill kunna dansa till min egen musik och gärna se lite headbanging.
Bandets Hemsida 20:30 Fay Fay Kendel är eldsjälen från England som aldrig låter sig vikas. Trots att hon nyligen sa "tack och hej" till sina tidigare medlemmar och gav sig ut på en intensiv bandjakt tycks det inte ha tagit märkbart på krafterna. Istället är det samma energi i ögonen som tidigare, och med det nya bandet utlovas nya skyar att nå för Fays rnb/funk-musik.
- Man ska passa på att se oss nu, för det kommer definitivt att växa i år. Musiken är fräschare och blir bara bättre och bättre.
Bandets Hemsida 21:00 Mersi Bowcos - Vi har diskuterat det där en del och vi kallar det nog för kalasrock nu. Men det är svårt att definera, men nån slags rock är det ju definitivt. På det stora hela ett bra sväng.
Sen Merci bowcos senast besökte Fight Club har man tuffat till sig en aning. Det popiga har till en viss del skalats av och det hela är enligt de själva lite mer "in your face" än tidigare. Kort och gott så är det nu ett röjigare band som väntar Mosebackepubliken.
Bandets Hemsida 21:30 Harry Hermans Festorkester Allt började med ett uppskattat spex på Södra Latins gymnasium där Harry Hermans och hans festliga orkester ombads skriva ihop ett par låtar. Men det var då, nu är gänget och deras soulfunk ett av Stockholms mest spännande band och en del har hänt sen sist man stod på Fight Clubs scen.
- Vi sjunger mycket mer nu än vad vi gjorde senast. Och framförallt så är det fler som sjunger. I början var ju sången rätt så ovanlig.
Bandets Hemsida 22:00 Sunday Gigs De spelar svängigt, ösigt och melodiöst, de spelar glamrock med lite mer fart i. Sedan förra sommaren när Sunday Gigs började lira tillsammans har de hunnit med en hel del, bland annat en semifinal i emergenzafestivalen. Det var väldigt roligt, berättar de!
Bandets Hemsida