Fight Club
29 januari '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 The Suburban Cowboys Sexmannabandet The Suburban Cowboys kommer ursprungligen från Söderhamn och har totalt funnits sedan närmare åtta år tillbaka. Och även om medlemmar kommit och gått så har musiken varit densamma. Rock med countryinfluenser som ibland drar sig aningens åt det brittiska hållet.
- Om Manchester legat i Tennesee så hade det varit perfekt.
Bandets Hemsida 20:00 San Fairy Ann San Fairy Ann är ett kompisgäng från olika håll i landet som slumpades ihop i den stora huvudstaden, och som där och då beslöt sig för att bilda band. Allt är helt akustiskt, från gitarren till kontrabasen, och beskrivs som svängigt, vackert och tvåstämmigt.
- Alla har olika bakgrunder, vilket innebär en annan bredd även om det har bantats av från början. Musiken är under ständig utveckling, fast på ett positivt sätt. Man vet aldrig hur det låter nästa gång.
Bandets Hemsida 20:30 Earth Det var i somras som vännerna i Earth slogs av tanken att sätta samman ett rockband, och tur var väl det. Musiken osar 60-tal och för rättvist tankarna till storheter som The Doors, CCR och Zeppelin.
- Jorden (Earth, reds anm) kanske inte är en vacker plats men den var det en gång. Först hette vi Uranus, men "your anus" var ingen hit kanske...
Bandets Hemsida 21:00 Automat Om du någonsin funderat över hur det skulle kunna tänkas låta ifall Frank Sinatra korsades med ett snällare Nirvana och där nånstans också omfattade harmonierna från Depeche Mode, så kan du sluta fundera här och nu. Mattias Jonsson och vännerna i Automat är nämligen just precis allt det där.
- Man kan titta på Mattias. Tänk dig honom med en röd nejlika i slaget. Svart kavaj, vit skjorta, slips MEN jeans och Dr Martens. Det är så Automat låter.
Bandets Hemsida 21:30 Momo Orchestra Momo Orchestra är inte mindre än elva medlemmar starkt, och visst innebär det ibland meningsskiljaktigheter de starka viljorna emellan. Men det är ingenting som påverkar bandet märkbart. Istället osar bandets funk/soul attityd, glädje och dans, vilket behövs, om man ska tro bandet själva.
- Det finns inte så himla mycket sånt här i Stockholm, så där vill vi bidra med någonting. Bryta oss ifrån indiepoppen och electron, som man ju är rätt trött på vid det här laget.
Bandets Hemsida 22:00 Ingrid Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida