Fight Club
28 januari '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Vocals And Music From The Orchestra Vocals and Music from The Orhestra bildades första vändan sent 2002 under namnet Grand Ovation i en småstad utanför Eskilstuna. Efter drygt ett års idogt harvande beslöt sig bandet för att ta en liten paus... Sommaren 2007 var det dax igen. Efter den välbehövliga vilan möttes bandet återigen upp, och det kändes som dom aldrig varit ifrån varandra. Musikaliskt rör sig bandet i gråzonen som tenderar att omge genren indierock.
"Vi är coola" hävdar bandets sångare och frontman, Markus Sköld.
Bandets Hemsida 20:00 Lothar Nyligen släppte indierockbandet en skiva på japansk etikett och inom kort förväntas man även lanseras i USA. Dessförinnan ser man dock fram emot en spelning i FC's regi, på hemmaplan, även om svenskarna förstås inte är lika entusiastiska som sin asiatiska publik.
- De beskriver musiken på ett sätt som man föreställer sig att ett svenskt skivbolag aldrig skulle kunna göra. Det är mycket metaforer, och nästan som att de håller på att spricka.
Bandets Hemsida 20:30 Dynamo 77 Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Things In My Pocket Anton är en solokvist från Bollnäs som kom till Stockholm för snart ett halvår sen, och upptäckte då till sin förtjusning att staden var full av likasinnade. I huvudstaden fick sen musiken växa, laptopen ersattes av en iPod och trots att han varit en ensamvarg under hela sin musikkarriär är han inte främmande till att i framtiden utöka bandets sättning.
- Jag har spelat i band tidigare men det tycks alltid rinna ut i sanden, det är svårare att få saker och ting gjorda. Men det vore ju förstås kul att hitta nån som tänker likadant.
Bandets Hemsida 21:30 Not To Be Televised När Not to be televised först startade var man två. Strax därefter tre, och innan man visste ordet av även fyra och fem. Och med den femte medlemmen på plats kändes så äntligen bandet som ett band. Och musiken har sedan dess också blivit rakare, poppigare och fått sig en helt annan nerv, som saknades tidigare.
- Vi har aldrig haft några klara influenser sådär, men funderar man själv så blir det väl ibland lite Neil Young. Jag säger inte att vi influeras av det, men man kan ibland känna att det finns släktdrag.
Bandets Hemsida