Fight Club
27 januari '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Mary's Operation Efter nitton år ifrån varandra är nu Marys operation äntligen tillbaka på rockscenen. Borta är pojkrummen, tonårslivet och allt som hör därtill. Kvar är fyra "jättevuxna" vänner med en tilltalande gitarrock som svänger, helt enkelt.
- Vi kanske inte direkt satsar på hits och skivkontrakt längre, men däremot så försöker vi göra den musiken vi själva gillar.
Bandets Hemsida 20:00 The Manks Redan som barn fattade killarna i The Manks tycke kring filmen "Vackert väder". En film som också kom att ge bandet sitt namn. Dock känns knappast musiken särskilt mycket svensk 90-talsdramatik, utan istället har man blickat bort mot Englands rockscen och skapat en punkig rock, minst lika rå och stökig som förebilderna i The Libertines.
- Vi har inga överambitiösa planer på att bli något, utan gör verkligen det här för att det är kul. På riktigt.
Bandets Hemsida 20:30 This Is Not A Game Of Who The Fuck Are You - Komikern Eddie Izzard sa det en gång i en sketch och vi tänkte "vad kul om vi skulle döpa bandet efter det".
Själva kallar de sin musik för technical metalcore, vilket omfattar den stora blandning och exprimentering som pågår inom bandet. Allt ifrån typisk metalcore till disco, jazz och till och med bossanova. Så vill du vara med från början, missa då inte kvällens spelning på Stampen!
Bandets Hemsida 21:00 A Redlight District A red light district snodde namnet från en bror och repar var och varannan dag på ett snickeri. Intensiteten är hög, och i grunden rör det sig om klassisk rock varvad med punk ochh blues där de största influenserna är plockade ur 60-70-talets väldiga bibliotek.
- Vi började från scratch och sen har vi hållit ihop. Vi är snorungar och var det redan då, så vi har ju fortfarande ingen riktig stil.
Bandets Hemsida 21:30 Zombie Zex Namnet är taget från en porrfilm man gemensamt åtnjöt i de tidiga tonåren, och från att ha varit ett gothband är man nu ett mer exprimentellt rockband med uttalade skräckinfluenser. Men inte den skräck man vanligtvis bekantar sig med - utan riktig skräck.
- Fladdermöss, kistor och vampyrer är för töntar. Våldtäkt, mord och terrorism däremot är för riktiga skräckälskare. Inga vampyrjävlar, utan realistisk skräck.
Bandets Hemsida