Fight Club
26 januari '09
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Beyond Visions När Beyond Visions en gång startade var det två arbetskollegor med snarlika rötter i grungen. Men när man för ett år sen bestämde för att plocka in ytterligare förmågor, tog sig musiken en helt annan vändning. Idag kallar man sin musik för heavy/power/melodic.
- Vår främsta låtskrivare är från Finland, så det finns en viss deprimerande egenskap i det vi skriver. Finland är ju depression, men det är ju samtidigt bra. Det ska vara deppigt
Bandets Hemsida 20:00 Melaina Melaina är ett alternativt, bitvis progressivt, rockband från Stockholm. Bandet grundades under namnet Flitch vintern 1997 och har sedan dess spelat in flertalet demoskivor och gjort mängder av liveframträdanden, främst inom tullarna. Efter en tids ofrivilligt uppehåll gjorde bandet comeback, bytte namn, vässade soundet och den 12:e September, 2008, gavs ett självbetitlat debutalbum ut. Händelsen firades med vänner och familj på KGB (Sthlm) och blev starten på en ny, förhoppningsvis framgångsrik, era. Bandets Hemsida 20:30 Sencelled Täbybandet Senceled är ett glatt gäng på fyra som spelar highschoolliknande poprock, som stundtals drar sig mot 80-talets gladare dagar. Allt serverat med trallvänliga melodier tryggt vilandes mot sorglösa upp och hoppa-arrangemang.
- Konceptet är att om man hört en refräng ska man kunna sjunga med i den andra. Och med rätt producent så skulle man säkert kunna få det att låta som säg Backstreet Boys.
Bandets Hemsida 21:00 High On Heels Ikväll firar bandet nio månader, men till skillnad från ett nyfött spädbarn har denna grupp gått igenom en hel del. Under månaderna har man utvecklats från ett mer visaktigt rockband, till ett betydligt hårdare. Någon slags nordisk stonergrunge, om man får tro bandet själva. Och för sången står två karaktäristiska leadsångerskor.
- Vi brukar kalla oss för tjejband, med fler killar än tjejer.
Bandets Hemsida 21:30 Mudpusher Mudpusher, som i och med kvällens spelning följer upp FC-succén från i oktober, kallar sin musik crossover metal, och detta eftersom att de själva har så svårt att peta in sig under någon annan genre. Men musiken är i förstahand tung och rytmbaserad, och bland förebilderna finns bland andra Fear Factory och Meshuggah.
- Men vi sticker väl ut eftersom vi kör cleana tjejvocals, vilket vissa kan störa sig på eftersom det inte riktigt håller sig inom ramarna. Men vi kör vår egen grej.
Bandets Hemsida 22:00 Tantrum To Blind Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida