F.C.Heroes & ACE
9 januari '09
Plats: Strand
T-bana: Hornstull
Tid: Kl 19:00-02.00
Dörren: 80 kr
Förköp: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Aright! ***INSTÄLLT*** Enligt de själva är det helt och hållet inviduellt vad bandet spelar för musik. I grund och botten handlar det dock om en fem man stark pop/rock-ensemble som likt många andra likasinnade började i coverträsket för tre år sen, och som nu känner av pressen från omvärlden.
- Det är ju absolut inte omöjligt att slå igenom. Men man måste vara bra hela tiden, och det är klart att man blir pressad.
Bandets Hemsida 20:00 Two Or Three Guns - Vi har världens minsta bil som vi åker i efter repen. Ibland glömmer Staffan att svänga, så det är verkligen på liv och död. Senast glömde han verkligen att svänga så vi körde rakt in i en refug med kommentaren "Oj jag glömde svänga".
Och kanske är det så att Staffan istället tar ut svängarna i musiken (ja den var riktigt dålig)? För visst svänger det stundtals om Two or three guns, vars "Make this soup" är en låt du inte får missa för allt smör i Småland.
Bandets Hemsida 20:30 Svedberg & The Hillside Stranglers Det har nu gått tre år sedan gänget i Kiabe började lira musik tillsammans. Sedan dess har man med ljus och lykta sökt efter ett lämpligt sound genom att kombinera en rad olika musikstilar. När man nu intar Allhusets scen gör man det med en slags harmonisk soulpop där undersköna sångerskan Ulrika Bergelinds stämma sätts i ett otvivelaktigt fokus.
- Man kan väl kortfattat säga att vi är ett bra liveband med asbra låtar, skrattar hon innan vi hastigt och lustigt skiljs åt.
Bandets Hemsida 21:00 Another Nation's National Anthem När den frågan om detta indierockbands namn sätter tonen på samtalet öppnar man verkligen upp sig och avslöjar både det ena och andra om bandets "whereabouts".
- Vi tar order från en mystisk organisation som kallas Stiftelsen, som förser oss med diverse resurser. Det kan komma en vit skokartong med guldkanter som glimrar och som man blir ombedd att ta hand om ett tag. Sen kan det gå ett par år. Och ingen vill ju ta reda på vad som händer om man inte följer.
Bandets Hemsida 21:30 Fritjof & Familjen - Tänkt dig att Moneybrother pucklar på Bright Eyes i en mörk gränd samtidigt som Pink Floyd korrekturläser en av Douglas Couplands böcker.
Och närmare än så kommer man inte sanningen. Aright!s musik är nära besläktad med den amerikanska indierocken, och rent tekniskt läggs en hel del fokus vid texter och dynamik. Inför kvällens allhelgonaspelning på Allhuset är man rejält peppade, och hoppas givetvis på att publiken är detsamma. Så på med dansskorna och snöra om, för här blir det åka av!
Bandets Hemsida 22:00 The Federales Kanske det mest passionerade band Västerås kan ställa på fötter idag. Vi som haft äran att bevittna denna kvinnliga kvintett live kan intyga att det är en glöd utan motstycke som levereras. Tydliga 60-talsinfluenser kryddat med en näve 90-talsbrittpop. Ett gäng på fem bjuder oss på en otroligt tight musikalisk resa där bandet stundtals tycks vilja brinna upp på scenen av alla känslor som skall förmedlas. Upptäck, rycks med och älska. Bandets Hemsida 22:30-02:00 Klubb Ace Efter banden kickar vi igång dansgolvet med tre rutinerade rävar.
Daniel Öhrn
Stellan Von Reybekiel
Johan Granath

Stellan Von Reybekiel har bla spelat trummor i Shout Out Louds, drivit ett antal klubbar och har Stockholms tuffaste skäggväxt. Som vanligt har han packat skivväskan fylld med den röjigaste rocken, galnaste popmusiken och dom mest klassiska indiedängorna.

Johan Granath började spela skivor i sin hemstad Karlstad för snart sex år sen och driver nu klubben OMG! i Stockholm. Räkna med att det blir smäktande predikan av göteborgspop, indie-electro och dom senaste remixerna.

Daniel Öhrn har lovat att kvällen till ära lira extra mycket blur, pulp, suede och gammal 90-tals britpop.
Klubbens Hemsida