F.C.Hereos
3 januari '09
Plats: Mosebacke
T-bana: Mosebacke
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Dilirium 3 - Egentligen är det (namnet, reds anm) väl hämtat lite ur det absolut sista stadiet innan man är totalt alkoholförgiftad. Men vi ser det väl mest som en metafor för när man tappar kontrollen.
Och nog är det väl ett namn som på sätt och vis också avspeglas i bandets musik; en slags grungerock, vars resa började för ett och ett halvt år sedan. Nu är ambitionen att komma ut och spela så ofta som möjligt, och locka till sig mycket nya ansikten man bara kan. Och först ut är den hängivna FC-publiken på Stampen.
Bandets Hemsida 20:30 The Bonapartes Lidingöbandet The Bonapartes breddar gärna sin musik till det yttersta men spelar i grund och botten nån slags popig arenarock som inte osökt för tankarna till band såsom The Killers, Editors, Muse och Bloc Party. Tänk sedan bortom influenserna och lägg på en framträdande synt så har du Bonapartes, ett rockband som medvetet sticker ut från mängden.
- Jag tror att musiken är rätt... kanske inte ska säga nyskapande men... eller vågar jag säga det? Okej, nyskapande, det är något som inte riktigt finns här i Sverige.
Bandets Hemsida 21:00 Paolo/Francesca Namnet är taget från den Gudomliga Komedin utav Dante, och handlar i kort om ett ungt par i kampen för sin omöjliga kärlek. Men bakom musiken döljer sig inga allegoriska utsvävningar, utan istället spelar Paulo / Fransesca i grund och botten rockbaserad musik med såväl fusion- som funkinslag.
- Vi håller på att spela in vår nya ep, ihop med en producent som varit med både Madonna och Britney Spears. Så nu känner vi att vi vill ha mer, så det blir till att börja jaga spelningar.
Bandets Hemsida 21:30 Parkland Circus När jag först träffar barndsomvännerna i Park Lane Cicus sitter de och diskuterar helgens alkoholintag, droger och kvinnor i största allmänhet. Och det är först efter en genomgång av smuggelöl, tepåsestölder, Joelbitar, catfights, krockade bilar, oskulder och farmödrar som saker och ting tycks börja falla på plats.
- Vi spelar melodisk snyggrock, där det absolut viktigaste är våran inåtagerande livsglädje. Både på scen, under scen, bakom scen, och över scen.
Bandets Hemsida 22:00 Bohemian Lifestyle Bohemerna festade, söp och uppskattade musik. Ungefär så ser Bohemian Lifestyle på sin egen tillvaro också. Musiken beskrivs som laddad actionrock med höga gitarrer men också med en hel del melodi. Någonstans mellan Backyard Babies och Papa Roach. Något som irrerar grannar.
- Vi repar i ett garage, ett skyddsrum, av betong men med tunna trädörrar. Vissa säger att man ska öppna och spela, men då kommer griniga tanten från det gula huset och klagar.
Bandets Hemsida 22:30 Musikkollektivet 50x50 Musikkollektivet är minst lika bra vänner som senast de spelade på Fight Club och glädjen vännerna emellan går nästan att ta på. Musiken är en sväning kompott utav såväl reggea som pop, och i vår firar man två år som band.
- Vi är ju ändå åtta pers med avstickare i musikgenres men vi är ändå alltid öppna för alla typer av musik. Men det är så vi fungerar. Vi accepterar varandras musikstilar och jobbar åt samma håll. Och har skitkul.
Bandets Hemsida