F.C.Hereos
2 januari '09
Plats: Mosebacke
T-bana: Mosebacke
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Toyboys Efter att ha åkt runt på diverse bröllop och andra fester under en längre tid tröttnade så till slut grabbarna i bandet på att bara spela covers. Istället beslutade man över en öl på Lilla Rivieran i Bromma att något var tvunget att hända. Och sagt och gjort så blev man till slut alltså punkrockbandet Toyboys.
- Vi kanske var mer åt skrammelpunkhållet till en början, men sen har det utvecklats åt det mer mainstreamaktiga. Men man har väl hållit samma style på ett ungefär.
Bandets Hemsida 20:30 Mental Floss Medlemmarna i Mental Floss träffades redan under gymnasiet och sedan ett halvår är konstellationen komplett. Musiken gungar och inspireras till stor del av 70-talsrockens många storheter såsom Thin Lizzy och Black Sabbath.
- Men från början var vi tre personer; en trummis som gillade dödsmetal, en gitarrist som föredrog att spela hårdrock och en basist som gillade funk. Numera har vi en trummis som gillar progressiv musik. Så det blir ju en rätt extremt salig blandning.
Bandets Hemsida 21:00 The Mudders Nyligen släpptes man på en powerpopblandningsskiva i Hollywood efter att ha kontaktats genom Myspace, och inom kort kommer man även att släppas på tidningen Grooves årsskiva. Det händer följdaktligen mycket i The Mudders för tillfället, och därför ska du se till att inte missa kvällens spelning på Mosebacke.
- Nu försöker vi att boka in nån slags Norgeturné till sommaren också, ihop med våra gamla kompisar som flyttat till just Norge.
Bandets Hemsida 21:30 The Trinquettes I februari försvinner Trinquettes iväg på en mindre sväng i Europa, och kommer där att avverka bland annat Luxemburg och Tyskland. Dessförrinnan väntas en ny ep och kvällens spelning på Mosebacke.
- Yvonnes gamla bokare kallade vår musik för powerpop, så det stämmer nog. Vi spelar inte trött, släpig gubbrock i alla fall. Där ligger nog Kent rätt illa till, de är närmast till hands åtminstone.
Bandets Hemsida 22:00 Olle Wikström Tyvärr finns ingen intervju med Olle Wikström. Bandets Hemsida 22:30 Kairo Kairo har funnits i snart ett år och beskriver sin musik som effektfull och full av känslor. Och kanske är det hela främst dynamisk, där konstigt stämda gitarrer blandas med trioler, och lugn varvas med tyngd, ös och finstämdhet.
- Brick Top är väl vår bästa låt, och det var även den första låten vi skrev. Ingen tycker att vi lyckats toppa den, trots att vi försökt. Det är ju förstås jobbigt, men också bra.
Bandets Hemsida